cha cha cha changes

Elja stuurde me deze blog: The Ultimate Changing Guide To Your Life

Het deed haar aan mij denken.

Ik vermoed omdat ik nog al wat overhoop geschopt heb in mijn leven, en omdat ik dat sinds ik blog ben blijven doen.

Ik herken ook wel stukken.

A) SOMETHING’S MISSING

Dat onbestemde gevoel. “.. en dat je niet eens weet waar je niet mag krabben” schreef ik pas nog.

B) DESPERATION

Check! en nog een keer

C) TOTAL CONFUSION

Nou, ik verwar mezelf wel eens. Het is me nog niet gelukt hele volksstammen ondersteboven te bloggen. Maar toch, ook als ik geen woorden meer heb, vind ik ze. Midden in de verwarring. Daar ben ik best trots op.

D) SELF-SABOTAGE

Yep!

En hier staat dat stukje over opgeven, vlak voordat je succes hebt. Ik heb in het najaar van 2014 de stekker uit mijn theatertoernee gehaald. Heb ik te vroeg opgegeven? Weet ik niet. Ten eerste omdat ik erg blij ben met wat ik nu doe. Ten tweede omdat ik niet echt gestopt ben. Ik ga weer optreden. Ik ben ook nog steeds aan het schrijven aan kinderboeken.

Maar als je zoiets leest… had ik door moeten zetten?

Nee, zegt mijn interne criticus. En die is eerlijk.

E) ANXIETY

 

You bet! Man wat heb ik afgelopen jaar in de piepzak gezeten. Of de zalen wel vol kwamen. Of het wel goed genoeg was. Nog nooit zo veel angst gevoeld als vorig jaar. En toch was het goed!

 

F) SOMEONE LISTENS

Lieve vrienden (Elja bijvoorbeeld) , nou ja, jullie weten wie jullie zijn. Jullie luisterden. Jullie gaven me moed. Zonder jullie zat ik nu heel verongelijkt in een hoekje te denken dat ik fantastisch zou kunnen zijn als iemand me maar de kans zou geven. Dankzij jullie heb ik die kans zelf durven grijpen.

En hé, ik bén fantastisch. Ook al is lang niet alles gelukt.

Als ik niet geblogd had, niet mijn gevoelens en ideeën had gedeeld, was dit nooit gebeurd.

 

G) SLOW DOWN

Dat is waar ik de afgelopen maanden was, waar ik nog steeds ben. Stoppen met hollen en najagen, maar lekker zijn.

Stiekum beginnen er al weer een paar dingen te kriebelen. Maar ik doe voorzichtig aan. Ik wil de balans houden. Ik sla vast nog wel een keer door, maar nu nog even niet.

 

H) EVERYTHING CYCLES

 

En zelfs de cirkels draaien in cirkels.

 

I) FIND YOUR TEACHERS

 

Het hele leven is mijn leraar.  en wat ben ik blij met alle mensen die ik via dit blog en twitter en facebook ken. Ik moet deze serie maar weer eens oppakken.

 

J) REPEAT

5 thoughts on “cha cha cha changes”

 1. Herkenbaar, JJ. Volgens mij schrijf je het aardig van je af naar ons toe, zonder daar de suggestie mee te willen wekken dat jij het dan kwijt bent. Die Guide ga ik straks nog lezen. Toevallig ben ik via Elja vandaag met iets anders van (het gezin) Altucher begonnen. Tien ideeën per dag. Ideeën zijn voor mij gezien mijn achtergrond een beetje eng. Mag/kan ik ze wel hebben? Ik ga het toch proberen, juist omdat ik van mensen als jij mag leren dat je je eigen pad mag volgen.

 2. Nou het was niet om dat stuk van te vroeg opgeven in ieder geval, dat herken ik niet bij jou (en niet bij mezelf). Maar om die andere dingen inderdaad. Hoe verandering een proces is.
  PS Wat knap Paul dat je die oefening met die ideeen doet! Altucher zweert erbij!!

 3. Het was niet te vroeg! Het was precies op het goede moment.
  Je trok aan de en tien dat nodig was. Nodig voor jou, nodig voor je gezin, nodig om verder te komen.
  En dat verder komen Het met gekke grote stappen! Ik zie ze, ik zie je per dag nieuwe maken en ik zie je groeien!
  Natuurlijk komt dat theater weer naar nu heb je eerst even wat anders te doen. En dat is net zo belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.