Zomerleeslijst #50books

Welk boek ga ik deze zomer lezen?

Ik mag van Peter maar 1 boek kiezen.  Dat wordt lastig, want ik heb een hele stapel liggen. 

Nee, geen e-book. Daar houd ik écht niet van. Dus ik ga zo lang mogelijk volhouden om geen e-books te lezen. Een boek is voor mij pas een boek, als het een ding is, niet een bestand. Een e-reader is ook een ding, maar ik krijg het in mijn hoofd niet voor elkaar dat dat ene ding tegelijk al die 1000 andere dingen is. Als ze ooit one-book e-readers gaan uitgeven, zal ik het overwegen. 

Maar nu die lijst.

Ik ben ‘klassiek’ gegaan. Dat had ik hier al uitgelegd.  

Ik heb “A recherche des temps perdus”  in het Frans gekocht. Ik heb nu de Nederlandse vertaling daarnaast, van de bieb. Dat is een mooie, want we gaan naar Frankrijk.

Maar dan heb ik twee problemen.

Eén: Ik neem liever geen biebboek mee op een kampeervakantie. 

Twee: We kamperen, in kleine tentjes; gedoe waar ik van houd, maar als je ergens wil gaan zitten met een boekje, niet handig om dan drie boeken mee te slepen  (Franse versie, Nederlandse versie en een woordenboek)

Dus die laat ik thuis.

Dan heb ik nog: Bleak House van Dickens. Dat begint op een hele regenachtige novemberdag in London. Niet echt zomers.

Dus die laat ik thuis.

Dan heb ik nog twee boeken van Alan Garner. Dat zijn boeken met een heel eigen sfeer. Niet iets voor een vakantie, waar je steeds wordt afgeleid.

Dus die laat ik thuis.

Ik lees nu een autobiografie van een Vlaamse schrijver uit de 19e eeuw. Die heb ik bijna uit. Misschien niet helemaal, maar ik ga geen dik boek mee sjouwen, als de kans bestaat dat ik die de eerste dagen al uit heb. (ja, weet ik…dat is juist zo handig van die e-readers).

Dus die laat ik thuis.

Dan heb ik “The Stand” van Stephen King. Ik vind King onder de klassiekers horen. Die man schrijft weliswaar spannende boeken, maar hij schrijft eigenlijk over mensen. Met een groot hart voor die mensen, voor hun sterktes, voor hun zwakheden. “The stand”, wordt door veel fans als zijn meesterwerk gezien. Ik heb het nog niet gelezen. Het is spannend. Het is een klassieker. Het is lekker dik.

Dus die neem ik mee.

 

8 thoughts on “Zomerleeslijst #50books”

    1. Jaaaa, die bewaar ik nog even. Die heb ik nog niet. Staat op verlanglijstje. Maar eerst sparen voor de vertaling van Proust. Want dat leest zo langzaam dat ik die anders 25 x moet gaan verlengen bij de bieb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.