online ontmoetingen in het echt

Ik heb Elja gezien 🙂  …

… en een heleboel andere blogpraters. Sommige voor de eerste keer. Anderen voor de tweede of zelfs derde/vierde keer.

En elke keer opnieuw is het alsof ik ze al jaren ken. De mensen van wie ik het blog vaak lees.

Het klopt gewoon.

Vrienden.

Ik denk dat het komt door de combinatie blog en twitter. Vooral als mensen een inkijkje van zichzelf geven op hun blog.

Het voelt vertrouwd. Het is vertrouwd.

Vertrouwen wordt gul geschonken en gedronken.

En ik heb mensen die ik minder goed kende nu ook in mijn hart kunnen sluiten.

(ja rechtstreeks naar het hart maar, dat is groot genoeg)

Misschien zou iedereen een blog moeten hebben (met tekst of geluid of beeld of film of foto, maakt niet uit). Dan zouden we elkaar kunnen ‘lezen’.

En wie zegt dat online ontmoetingen nep zijn, moet een keer naar zo’n bijeenkomst gaan.

Online ontmoetingen zijn fantastisch. Wat een prachtige voedingsbodem voor heel veel moois.

Zonder deze vrienden zou mijn theater denk ik nooit van de grond gekomen zijn.

Hup. Iedereen een blog! En iedereen zichzelf laten zien!

Jullie zijn mooi! Mooier dan je weet.

 

(Oh, en dat horen. Ik wordt steeds handiger in grotere groepen. Nu is dat nog steeds zo handig als een kameel op de noordpool, maar het wordt iets beter. Ik heb gepraat met mensen, jawel! Moet gewoon zorgen dat ik hier en daar 1 op eentjes heb, en niet proberen een groepsgesprek te volgen.)

7 thoughts on “online ontmoetingen in het echt”

  1. Nee, waarom zou iedereen een blog moeten. Ik “loop” al jaren mee in internetland en heb net zulke fijne ontmoetingen en bijeenkomsten gehad, zonder blogs. Mailinglijsten en fora zijn ook prima bronnen om elkaar te leren kennen. Mits iedereen op die groepering “eerlijk” is over zichzelf. En dat heeft weinig met blogs te maken eigenlijk 🙂 Maar het is bijzonder he, van die geweldige ontmoetingen! Ik krijg er altijd een boost van!

  2. Leuk JJ, en ik heb wel eens eerder genoemd, ik ben voor blogles op school, (misschien bestaat dat inmiddels wel). Niet gezegd dat er geen andere vormen zijn, maar de essentie van wat je bedoeld komt over. n wonderlijk en vertrouwd gemak in het contact, zonder poespas. Heel bijzonder in zijn vanzelfsprekendheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.