7 thoughts on “kan dat? als ondernemer 6 weken op vakantie?”

 1. Ik zit alle stukken over dit onderwerp te lezen en ben helemaal verbaasd. 6 weken niet bereikbaar zijn, 6 weken niet werken…? Brrr.

  Misschien ben ik toen ik in de VS woonde te veel in de Amerikaanse mindset geraakt, maar ik begrijp niets van 6 weken je zaak dicht doen. Ook niet als je ZZP-er bent en een beperkte groep klanten hebt. Ik vind 4 weken al behoorlijk lang, eigenlijk. Drie ook.

  6 weken! Ik word al zenuwachtig bij het idee! Natuurlijk omdat ik gewoon inkomen nodig heb in die 6 weken. En ik het me niet kan veroorloven om zo lang niet met nieuwe klanten en huidige klanten bezig te zijn.

  Maar ook omdat ik de zomer gebruik om de dingen te doen waar ik normaal niet aan toe kom. En hoewel die onder ‘denktijd’ vallen, zoals iemand beschreef in een van de artikelen, is het toch echt wel werk. Achter de computer en ideeën uitwerken, dingen online zetten, dingen uitproberen qua marketing, etc.

  Voel me een beetje gek dat mijn gevoel hierover zo anders is dan dat van de rest, maar nee…6 weken vakantie…6 weken helemaal geen mail checken, geen dingen doen qua werk… ik zie het mezelf voorlopig nog niet doen! En dat vind ik niet eens erg…

 2. Deze zomer ben ik maar 1 week weg trouwens.

  Ik ben benieuwd hoe dat volgende zomer gaat.

  Mijn probleem is voorlopig dat ik het niet druk genoeg heb. Maar als de zaken gaan lopen, dan ga ik wel vakantie plannen. En dan wel echt alles neerleggen. Ik merk nu dat alles een beetje in elkaar over loopt. Dat is niet echt goed. Ik wil volgend jaar echt weg.
  Minimaal 3 weken. Dat is de periode die ik altijd gedaan heb, en dat is goed om er echt even uit te zijn.

  Kinders zijn groot straks. Dat verandert ook weer een heleboel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.