Het gaatje is in zicht

En dan komt het moment dat het gaatje in zicht is.

Het afvoerputje gorgelt en ik voel de zuigkracht.

Niet qua persoonlijke ontwikkeling, maar puur financieel misschien. Maar misschien hebben die wel erg vele met elkaar te maken.

Ik wil geld investeren voor een video, een trailer. Omdat ik denk dat het nodig is.

Sacha, ons financiële geweten, spreekt een veto uit. Ik kan dat wel afschuiven op Sacha, maar ze heeft gelijk. Op is op.

Dit jaar wordt al onze kortste vakantie ooit. Een weekje. Nee niet die 6 weken dus. De kinderen verdienen op zijn minst dat weekje. Ga ik ze dat ontzeggen omdat ik wil investeren?

Ik ben aan het schrapen. Want ik wil erg graag die camera er bij. Ook omdat ik een filmpje naar het camarettenfestival wil sturen.

Je moet in jezelf investeren, zeggen de marketeers. Als je jezelf niets waard vind, vinden je klanten je ook niks waard.

Ja, zegt Sacha, maar je bent al ruim een jaar bezig, en je bent nog net zo ver als vorig jaar. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar financieel gezien heeft ze gelijk. Zo gezien is het nog meer geld in een schijnbaar bodemloze put gooien.

Als ik het Sacha niet kan verlopen, ben ik mezelf dan iets wijs aan het maken? (Ah daar komt ie toch even, de persoonlijke)

Ik weet het nu gewoon even niet.

Goed, morgen eerst maar even knallen. Want daar zitten de twijfels niet meer.

Daar niet.

 

P.S. Dit is een beetje een jammer en zeurstuk. Dat zou ik niet meer doen. Maar aan de andere kant. Dit hoort er ook bij. Ik hoop straks teru te kunnen kijken, en denken:  o ja, toen. Wat goed dat ik toen heb doorgezet.

 

 

 

2 thoughts on “Het gaatje is in zicht”

 1. vooraleerst ik vind het geen jammer of zeurstuk – zit je zelf niet zo op je huid dus.
  verders kan ik me er van alles bij voorstellen – ik had geen Sacha om me terug te fluiten en ben door blijven investeren, soms tegem beter weten in- Mijn verhaal is mijn verhaal en jij hebt een veel breder netwerk dan ik toetertijd dus ik hoop en wens dat het voor jou supergoed verdergaat.
  Liefs aan Sacha! EN absoluut op vakantie gaan inderdaad. (Als je het mij vraagt – en dat doe je niet, dus ik zwak het iets af **
  Fijne vakantie en giga goeie voorstelling

  1. Ik ga op vakantie. Dat is zeker.

   Ik weet nog niet hoe ik het geld voor die camera regel, maar dat doe ik ook.

   En verder weet ik het niet.

   Ik zit erg heen en weer te slingeren tussen:

   geen schulden maken en investeren in mezelf.

   Als ik mijn innerlijke stem om advies vraag zegt hij dat het daar helemaal niet om gaat. Dus daar schiet ik niet zo veel mee op.

   Misschien moet ik hem eens vragen waar het wel om gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.