Geen bucket list

Ik kan het geen bucketlist noemen, want die heb ik hier een keer belachelijk gemaakt.

But who am I kidding?

Want ik heb er wel een.

Tenminste, er zijn wel dingen die ik graag zou willen.

Ik noem er hier twee, die een beetje met elkaar te maken hebben.

 

1. Zangles

Godsonmogelijk, want ik hoor niet alle tonen. Ik zing voor mezelf. In de auto. Ik hoor toch niet of het vals is.

En toch zou ik het heel gaaf vinden als ik mijn zelfgeschreven liedje kon zingen, zodat het wél klinkt. Nu zingt Boudewijn het, in mijn theater. Het is deze tekst, gemaakt op de melodie van dit nummer van Billy Joel. Maar dat zelf kunnen zingen?

Ik weet niet hoe. Zou er een manier zijn waarop ik via wat voor feedback mechanisme ook, toon zou kunnen houden? Lijkt me erg mooi om te ontdekken.

 

2. Een Hang.

Ik heb ergens gelezen dat je geen hangdrum mag zeggen. Sinds mijn CI klinkt muziek niet echt geweldig. Ik kan zelfs mijn eigen gitaar niet stemmen. Maar een Hang klinkt geweldig. Niet zo mooi als jij hem hoort, maar dat dondert niet. Het klinkt. Mooi. En je hebt geen idee wat dat voor me betekent.

Ik ben sinds ik ooit een workshop body percussion deed, overal aan het trommelen. Ik mag dat niet van mijn huisgenoten. Dus doe ik dat op plekken waar niemand het hoort. Want ik geniet er zelf erg van, van dat ’tiebelen’.

Tiebelen op een Hang lijkt me eindeloos.

Dit is een Hang.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.