het beest is los: tiebelen

Nee dit is niet een poging om leuk te doen, of gekke bekken te trekken. Dit doe ik ook als ik helemaal alleen ben, en onbespied. Ik was dit aan het doen terwijl ik even aan het droogoefenen was voor mijn filmpje over de leercirkel. Ik had dat niet eens in de gaten. Totdat ik naar het kleine schempje van ‘moviemaker’ keek (dat stond te wachten op mijn vlog). En toen dacht ik: ‘waarom niet’ en klikte op ‘opname starten’.

Als klein jongetje kreeg ik een sinterklaasgedicht met de volgende regels:

tiebel tiebel tol
je maakt de mensen dol

In dat gedicht werd melding gemaakt van het feit dat mijn vader als klein jongetje dit al te horen had gekregen van Sinterklaas.

Een familiewoord dus, dat tiebelen. Het staat voor het tikken, klakken en trommelen. Op verzoek van mijn naasten heb ik mij ernstig leren inhouden.

Maar sinds een bodypercussion workshop is het beest al weer een paar weken los. Ik ben bang dat het niet meer te houden is. Hopelijk vind het een uitlaatklep in een djembé cursus die ik ga volgen na de zomer. Voorlopig moet mijn omgeving het hier mee doen:

4 thoughts on “het beest is los: tiebelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.