De ligfiets is voor mij uitgevonden

WoW!

Mijn omgeving wilde mij op de electrische fiets hebben. Maar ik was eigenwijs. En maar goed ook.

Wat is het geweldig.

Ik reed vandaag voor het eerst op mijn ligfiets naar school. (Zie hier voor mijn route).

En op de terugweg ontdekte ik het meest doorslaggevende argument.

Niet het feit dat ik beduidend minder last had van de tegenwind.
Niet het feit dat ik geen houten kont meer had.
Niet het feit dat het sneller ging.

Wolken!

Luchten!

Die ligfiets is gemaakt voor mij!

Wat een schitterend uitzicht heb je. Wat groots en hemels is het landschap. Wat een prachtig zicht op de schitterende luchten.

Wow, wow en nog eens wow!

luchten

En het rijdt echt een stuk lichter. De meeste energie ging op aan overeind blijven bij enge bochtjes. Want het is wel wennen. Mijn zwaartepunt ligt ergens anders, en het stuurt vreemd. En opstappen en wegrijden gaat ook nog niet helemaal vanzelf. Gelukkig heb ik langen stukken waar ik nooit hoef te stoppen. Er zit maar één stoplicht op mijn route en maar vier oversteken waar ik voorrang moet geven. Op 27 kilometer is dat niet slecht, toch?

Wat heb ik deze keer in mijn eigenwijzigheid een fantastische keuze gemaakt.

Foto’s volgen.

4 thoughts on “De ligfiets is voor mij uitgevonden”

  1. Geweldig! En natuurlijk moet je altijd je eigen eigenwijze hoofd&hart volgen! Maar oh wat geniet ik van mijn elektrische fiets…Zie alle wolken, luchten en andere mooie dingen, geen gedoe met op- en afstappen en not lat van de wind!
    Maar jij heb de goede keus voor jou gemaakt en daar gaat het om!
    Heel veel plezier en genieten dus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.