Wot #15 toekomstmuziek

Een korte, want tweede blog vandaag.

En een hevig gevecht gehad thuis met puberend kind. Wel mooi, trouwens! Meer praten dan vechten, en goed!

Dus effe rustig aan.

Wat het woord vooral oproept is het onbereikbare bereikbare. Het komt, maar niet meer in onze tijd. Zoiets.

Dat is mijn handicap. Dat is mijn dwangedachte die ik niet kwijt raak: Het klopt maar niet voor mij.     

Net zoals ik bereid ben te geloven in allerlei onverklaarbare zaken, maar sceptisch ben als ik een concreet voorbeeld krijg.

Maar vooral dingen als:

als je er maar in gelooft, komt het

als je doet wat het best bij je past wordt je succesvol

Allemaal waar denk ik dan, (en stem in mijn hoofd zegt dan :behalve voor jou).

Wat is dat? Schijterigheid? vast wel een beetje.

Toekomstmuziek is met schrijven mijn kost verdienen. Creatief zijn, mooie dingen schrijven die mensen ontroeren, laten nadenken, laten lachen. En dat ze dan meer willen. En dat ik dan een keer in een talkshow mag komen (en de uitnodiging niet aanneem, omdat talkshows te oppervlakkig zijn). Niet voor jou! roept die stem. Allemaal mogelijk, als je maar wil en niet op geeft, anderen lukt het ook, zo werkt het, maar niet voor jou. Effe dimme met die grootsheidswaanzin ja! Toekomstmuziek. Blijf maar lekker dromen.

12 thoughts on “Wot #15 toekomstmuziek”

 1. Wie weet wordt het werkelijkheid. Het kan in ieder geval geen kwaad te dromen en te werken aan de realisatie van die dromen. Lukt het niet, heb je in ieder geval een leuke tijd gehad!

 2. Weet je dat Rembrandt van Rijn, beroemde schilder, erg veel kritiek van zijn leermeester heeft gekregen? Hij is toch succesvol geworden. Omdat hij in zichzelf geloofde.

 3. En met het schrijven op deze blog raak je al een heleboel mensen! Mij in elk geval wel! Dus toekomstmuziek of eigenlijk al werkelijkheid?

 4. Jacob Jan, ik sprak vandaag iemand die jouw blog trouw leest. Die jij verder niet kent, niet iemand die comments achterlaat of op Twitter reageert. Die raakte niet uitgepraat over jouw blog. Jouw gedichten. Ze kende je blog beter dan ik! Ze wist op te noemen wanneer je begonnen was, kon allemaal voorbeelden noemen van dingen die haar geraakt hadden. Ze keek, vertelde ze, iedere dag uit naar jouw blog. JOUW BLOG. Ze zei ook dat ze dacht dat je gedichten verkocht zouden moeten worden als boek, omdat ze zo mooi en toch zo toegankelijk zijn.
  Iemand die jij niet kent! ‘Zo maar’ iemand.
  Er zijn dus mensen die jij raakt (mij ook trouwens). Volslagen onbekenden. En een heleboel ook nog. Dus. Of jij er nou in gelooft, of niet, het gaat toch komen, jouw toekomstmuziek.
  “Toekomstmuziek” is een woord dat gebruikt wordt door mensen die niet geloven in het succes van anderen. Omdat ze ook niet in zichzelf geloven, misschien. Maar eigenlijk moet je het anders zien, vind ik. Er zit muziek in de toekomst. OOK in de toekomst. En al helemaal in die van jou.
  *keel schraapt* *ik heb gezegd*

 5. Jij bent de componist van je eigen toekomst. Of dat nu muziek is, ijl, vluchtig vervliegend, of een boek, jij bent de componist! En een hele goede! Wat me wel opvalt is dat dit niet in de verste verte op een autoblog lijkt. Of heb je de meest geavanceerde versie voor jezelf exclusieg gehouden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.