wie een kuil graaft voor zichzelf, moet een touwladder meenemen

dion

Mijn zoon was als klein blond mormel eindeloos met zijn fantasie bezig. Een steen, een stok en een emmertje waren genoeg om hem uren bezig te houden.

Hij groef een valkuil, en op de bodem legde hij een klein flesje.
“Dat is voor de boef. Als hij niet dood is door de valkuil, dan ziet hij dat flesje en denkt: hee, drinken! In dat flesje zit gif.”

Ik zat de afgelopen dagen even in de put die ik zelf gegraven had. En stom genoeg dronk ik ook nog mijn eigen gif.

Zo voelde dat ongeveer

Gelukkig heb ik tegenwoordig ook een ander flesje, met tegengif, water rechtstreeks uit de bron. Soms duurt het even voor ik daar de dop af krijg.

Vanmorgen dronk ik van de bron. Ik vond de touwladder, en klom uit de put. Daarna zette een sessie met mijn coach mee weer helemaal op de been.

Ik kijk om me heen. Een deel van het bouwwerk is ingestort. Mooi, dat stuk wilde ik toch anders. Ik zie nu ook hoe het beter kan. Ik ga weer verder met bouwen.  Er gaat wel weer wat instorten, er komen nog meer valkuilen, maar daar kom ik wel uit. Op eigen kracht. Ik ga nooit meer wachten tot ik dubbel 6 gooi.

Even praktisch: Ik ga Amsterdam cancelen. Te weinig bezoekers.  Rotterdam gaat door.

En ik ga mijn theater compacter maken. Binnenkort zoek ik wat mensen op om daar over te praten. Meer focus, duidelijker verhaal, beter te marketen. Het wordt nóg bijzonderder, ontroerender, het het blijft een voorstelling de je rechtstreeks ik het hart raakt.

Ik blijf bouwen aan mijn toren, en nu ik uit de put ben, voelt helemaal niets als een nederlaag.

It only ends once, 
everything else is progress

Jacob

One thought on “wie een kuil graaft voor zichzelf, moet een touwladder meenemen”

  1. Tjonge wat ben je goed bezig! Die zoon van je heeft het van nieum,and vreemd! En die valkuilen verschijnen nu eenmaal regekmatig, weet er alles van. Heerlijk dat je de touwladder te pakken hebt!
    Vallen, opstaan en weer doorgaan zong Ramses al 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.