Test: Hoe lekker leest jouw blog.

De ouderwetse hoofdkapitaal van mijn nieuwe wordpress thema , die het helaas moet doen zonder de prachtige versiering die het in de middeleeuwen wel mee gekregen zou hebben, heeft mij ertoe verleid om mijn blog te starten op een manier die in genoemde middeleeuwen wellicht niet zou misstaan, maar die in onze moderne tijd sterk wordt afgeraden in verband met het moderne lezerspubliek, dat zo snel afgeleid is dat ik als schrijver niet zou moeten vallen voor de verleiding van de typografische bevalligheid van mijn hoofdkapitaal, maar dat ik daarentegen juist zelf de verleider dien te zijn door te openen met zin die vele malen korter is, of door de lijdende vorm er uit te gooien, om maar eens iets te noemen.

Alsjeblieft.

Voor jou.

Zo kun je zelf eens ervaren hoe dat nu is, zo’n massief begin.

Niet helemaal een eerlijke test natuurlijk, omdat ik onder die veel te lange beginzin wel meteen aandacht-zinnen gebruik. Hij werkt ook niet als je een regelmatige lezer bent. In dat geval vergeef je me waarschijnlijk wel een buitensporigheid. Maar toch. Hoe was het? Ik ben benieuwd.

Dat is niet de enige reden dat ik het deed.  Het was ook een uitdaging om een lange zin te componeren die toch nog een beetje loopt. Ik weet niet of dat laatste helemaal gelukt is.  Er zijn mensen die dit vast beter kunnen. Ik denk aan @petepel en @ruudketelaar . Bij deze de uitdaging voor wie wil. Ik geef het stokje graag over. In het kader van de ont-ontlezing.

De blogacademie schrijft goede artikelen over schrijfstijl en blogs. (geen affiliate link, gewoon goed)

 

7 thoughts on “Test: Hoe lekker leest jouw blog.”

  1. Tja…ik haakte al snel in de eerste zin af…maar ik ben geen goed voorbeeld. Ik ben wel benieuwd naar anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.