Op naar het podium

Mijn jaar begon mooi.

Marcel van Driel deed een oproep.

hier

Hij schrijft een boek “Waanzinnige plannen”, dat dit jaar uit komt. Trouwens een erg mooie manier om je waanzinnige plannen te laten uit komen 😉

Ik reageerde met mijn plan om een toneelvoorstelling te maken. Ik had dat vorig jaar al hardop gezegd, maar nu koppelde ik er meteen een deadline aan. Dit jaar nog een try out.

Meteen een reactie. In Ede is een klein theatertje met 24 stoelen. Dat mag ik gebruiken. Ik wil de eigenaar ook gebruiken als regisseur.

Nu schrijven. Materiaal verzamelen. Rode draad maken. 

Er is erg veel dat ik niet weet over theater. Heel erg veel. Mijn “levenslessen serie” maak ik zonder publiek. Ik heb geen idee wat er precies wel werkt en wat niet. Hoewel ik moed put uit de mooie reacties die ik er op krijg. 

En ik zit een beetje vast in mijn jeugdliefde. De eerste shows van Freek de Jonge. Ik merk dat ik in dat stramien blijf hangen als ik iets wil bedenken. Maar daar kom ik wel uit, in beide betekenissen.

Misschien ga ik hier wat minder schrijven. Omdat ik met die andere teksten bezig ben. Ik moet nog ontdekken of dat samen gaat met iedere dag bloggen.

Ik ben wel van plan om hier te schrijven over  de voortgang, mijn geworstel. Want dat gaat natuurlijk onherroepelijk komen. Ik heb er zin in. Zelfs in dat geworstel. Mooi dat het hier staat. Kan ik het straks terug lezen, als ik er midden in zit. Kijk! Je had er zin in. Dus niet zeuren!

Ik ga niet in de kramp schieten om hier niks meer weg te willen geven uit angst om niks over te houden. (hoop ik) Omdat ik geloof dat de bron alleen onuitputtelijk is als ik hem laat stromen. 

Ik ga een vervolg schrijven op het verhaal van de engel. Om houvast te hebben. Maar misschien laat ik dat ook wel weer los. Ik zie wel. Ik heb een plan dit jaar. En dat voelt goed.

10 thoughts on “Op naar het podium”

  1. Gaaf. Wat een reis gaat dat worden!! Jeujjjj! Prachtig initiatief ook van Marcel, als je dat leest en je ziet wat hij teweeg brengt…wauw!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.