Magna Carta – Seasons 1976

 

Op zoek naar troost met de vinger langs mijn  elpee verzameling.

Deze. Want die stem. Een stem die je kan dragen, meenemen.

Ik kreeg deze van mijn broer, op sinterklaas. Ik had Lord of the Ages al.

En ook hier weer, de verteller. Seasons, het 22 minuten durende openingsnummer dat je mee neemt van jaarwisseling tot jaarwisseling. De mooiste stukken zijn de vertelde stukken, met een simpele gitaar als begeleiding.

En heel mooi Engels, daar heb ik ook nog steeds een zwak voor.

Luister alleen als je van zoet houdt (en goed tandenpoetsen)


Zo wordt je een verhaal in meegezogen. Ik kreeg vroeger letterlijk kippevel van deze stem.

Mierzoet, maar dat is fijn als je getroost moet worden.

 

This is the turning of the year
The final cut before the curtain falls
The squirrel, warm within his bed of leaves
Cannot hear the wind that blows around the chimney pots
For like the pilgrim of the year gone by … he sleeps.

Once he was a young man who laughed in the spring,
And lay beneath an upturned sky on long hot summer days …
But with autumn he grows mellow …
He looks over his shoulder
Down the long year path of no return.
Already he is but a memory …
fading like a shadow on the wall
But time with restless footsteps …
hurries by …
And now beside the road …
There stands …
The pilgrim of the year to be …

 

11 thoughts on “Magna Carta – Seasons 1976”

  1. Ik heb geen band met Magna Carta, maar dit verhaal triggerde me wel om random in jouw muziektagcloud te grasduinen. Heb nog niet eerder naar dat deel van jouw blogs gekeken. Ik ben uit 1960 en zag direct aan die cloud dat jij daar niet ver vandaan geboren bent. Ik deed in 1979 eindexamen, een jaar eerder dan jij… Veel, heel veel herkenbaar. Veel dat inmiddels ook mijn iPod siert. Bijzonder om er toevallig achter te komen dat ook jij een vorm van kanker hebt overleefd. Ik deed dat wat later, net geen 28, toen ik geopereerd werd. 1988, en ik ben er nog. Zoals jij, en dat maakt mij blij!

  2. Ik kende deze niet maar heb er net met veel plezier naar geluisterd. Het is voor bepaalde momenten, zoals nu op een druilerige zondagmiddag, muziek waar ik graag naar luister. Dank voor de tip en je verhaal erbij!

  3. Fijn toch, als je dit graag hoort, Want wat is mierzoet? Dat bepaal jij helemaal zelf! Ik luister graag naar orgelmuziek en dat het liefst rond simpele koralen, Het kan mij stevig ontroeren, terwijl ik zelf niet zo veel moet hebben van religie. Toch biedt het luisteren hier naar mij veel troost. Waarvoor? Ik weet het eigenlijk zelf niet, maar wat maakt dat uit!

  4. Magna Carta was, samen met mijn ouders en zusje, het eerste popconcert wat ik bezocht. In De Doelen in Rotterdam waar ik destijds ook woonde. Wat hebben we genoten. Het is rustig met mooie teksten waar vooral mijn moeder graag naar luisterde. Inmiddels is mijn moeder december jl. overleden op 71 jarige leeftijd. Een jonge moeder die enorm van muziek hield en daar ook ons van mee liet genieten. Popconcerten in het Kralingse Bos waar we dagen verbleven. Vele concerten volgden daarna. Uiteindelijk was de keuze om naar het conservatorium te gaan niet zo’n vreemde.

  5. In één klap bijna alles. Ik durf zelfs te stellen mijn hele leven stond op zijn kop. Leven in de wereld waar muziek voor iedereen heel belangrijk is. Niet alleen omdat het een bron van inkomsten is maar omdat het je manier van leven is. Ons hele gezin zat in de muziek. Mijn vader zat in een band, kan geen noot lezen maar speelt niet onverdienstelijk cornet. Mijn zus speelt gitaar en piano. Mijn moeder zong en speelde klarinet en ik ben zelf afgestudeerd in viool, zang en later op de popacademie ook alt saxofoon.
    Veel popconcerten werden bezocht; Jim Tailor, Niel Diamond, Peter Gabriel, Pink Floyd, Genisis, Phil Collins, Bruce Springsteen, Marry Black, Sarah Mc Lachlan etc. Mijn eigen laatste optreden was in Londen, de musical Miss Saigon in de rol van Kim als understudy. Ik ben ook heel groot liefhebber van klassieke muziek.
    En toen werd het stil. Heel stil. Nu begeleid ik de dochter van mijn zus, nu 16 jaar, die naar de zaterdagschool van de popacademie in Tilburg gaat. Ze drumt. het doel ik om volgend jaar naar het conservatorium te gaan. Het is een PDD-NOS kind en heeft daardoor wel extra begeleiding nodig. Die extra begeleiding kan ik haar geven. Helemaal uit de muziek lukt toch niet. Slechte oren of niet :).

  6. Genieten! En de superego stem /innerlijke criticus die #zoet herhaald.sluit ik buiten anders mag en kan ik niet genieten 🙂 ook al is het hier en daar #zoet, maar heerlijk om dat zelf uit te maken 🙂 troostend tijdsbeeldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.