Ik neem me voor wat vaker vreemd te gaan

Hoewel ik heel erg van mijn twijfel houd,

werd ik opeens verliefd op de zekerheid.

Ik kreeg een prachtig antwoord van Cor Noltee.

Ik had hem gevraagd zijn twijfel te delen.

Hij liet me en passant de schoonheid van zijn zeker zien.

Later, op een terras werd ik bediend

door vriendelijke zelfverzekerdheid.

Zo zou ik dat nooit kunnen,

en toch

heb ik me laten raken.

Ik nam me voor

om zelf wat vaker

te gaan blaken.

6 thoughts on “Ik neem me voor wat vaker vreemd te gaan”

 1. De zekerheid komt van binnen, de vraag is alleen of de zekerheid wel zeker is. Ik het echt, is het waar? Als je het hebt over bedienen, dat doe ik ook met een air van zelfverzekerdheid omdat mensen dat waarderen. Maar die zelfverzekerdheid is schijn, ik doe alsof, omdat mensen dat fijn vinden. Onder die zelfverzekerdheid zit twijfel en onzekerheid, doe ik het goed? Hoe moet ik het doen? Kan ik dit zo doen?

  Als ik loop over straat en doe alsof ik zeker ben, als ik schrijf en doe alsof ik zeker ben. Twijfel is er altijd de vraag is alleen of ik die toesta. Bij teveel twijfelen hou ik mezelf tegen, werk ik mezelf tegen. Dus doe ik, soms zelfs even het doen naar mezelf toe, alsof ik zeker ben van de dingen die ik doe, alsof ik zeker ben van hoe ik de dingen doe. De twijfel sta ik alleen toe, wanneer het nodig is om te twijfelen, bij het zoeken naar nieuwe inzichten bijvoorbeeld.

  1. Wat mooi om te lezen.
   Dat ik zo houd van onzekerheid is omdat ik niet kan doen alsof. Dat voelt zo vreselijk onveilig… el moment door de mand kunnen vallen. Mijn twijfel is mijn manier om te zorgen dat er geen mand is.
   Maar wat ik bij jou tussen de regels door lees is dat jouw doen alsof je ook houvast geeft, en daarmee ook weer wat zekerheid.
   en dat op een terrasje zeker doen… dat werkt, dus gewoon blijven doen, want daarmee maak je het waar.

   1. Soms is het ook niet goed om te doen alsof en is het beter je onzekerheid te laten zien, in tegenstelling tot jou ben ik niet bang door de mand te vallen. Mijn muur van zekerheid is dik en groot genoeg, applaus voor diegene die er door breekt. Het enge wat ik vind aan toegeven aan onzekerheid en twijfels is dat je daardoor kwetsbaar bent, liever door de mand vallen dan kwetsbaar zijn. Hoewel kwetsbaarheid ook heel mooi kan zijn hoor, het is de controle uit handen geven, daar kan ik niet zo goed tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.