Dr. Who en Sinterklaas

De makers van The Doctor hadden het door.

all-doctors

Dr. Who is een timelord in de vorm van een mens, en die vorm wisselt eens in de zoveel tijd. Compleet met uiterlijk, karaktertrekken en smaak. Maar het blijft The Doctor. Al meer dan 50 jaar lang een TV serie.

Sinterklaas is een magisch verhaal, een schitterend verhaal. De kern van dat verhaal gaat nooit verloren. Als je je maar niet verliest in de uitvoering ervan.

Toen ik als kind steeds vaker door alle nepsinterklazen heen prikte, bleef mijn geloof in de echte Sinterklaas rostvast. Iets dat bijna iedereen zal herkennen. Nu nog steeds heeft Sinterklaas voor mij een magische schoonheid. Onze grote kinderen (18-25) houden nog steeds van schoentje zetten.

Als je focust op dat échte verhaal, op de liefde en op het plezier is alles mogelijk. Zonder zwarte pieten en waarom niet een zwarte Sint. (Ik vind dat de Nieuwe Sint echt een Sinterklaas uitstraling heeft)

nieuwesint

Dan is Sinterklaas geen leugen maar een verhaal. Een verhaal waarbij je niet krampachtig hoeft te doen om ‘het geheim’ te bewaren, omdat alles vloeit.

Een verhaal dat voor iedereen toegankelijk is.

Een verhaal waar je samen in weg kunt kruipen, net zo diep als je zelf wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.