de lol van het leven

Onderweg naar de garage (het lampje brandde weer, en ik ben geen Penny) zie ik lammetjes in de wei. En ik besef opeens het grote contrast. Lollige lammetjes worden saaie schapen. En ik vraag me af: hoe saai ben ik eigenlijk geworden?  

Ik herinner me dat ik als kind nooit groot wilde worden. Eerste reden was dat ik moest trouwen (dacht ik), en dat ik dan vooraan moest staan op een plek waar iedereen naar keek. Ik wist zeker dat ik dat nooit zou durven. De tweede reden was dat volwassenen alleen maar saaie cadeautjes kregen.

Ik sta bij de garage te wachten tot mijn auto weer wordt doorgemeten (een storing die er kennelijk soms wel en soms niet is), en kijk naar andere auto’s die te koop staan, mocht de mijne het niet redden. Hoewel ik er helemaal geen geld voor heb kijk ik verlekkerd naar een Chrysler Voyager. Ik schrik, ben ik zo saai geworden dat ik kick op auto’s?

Gelukkig niet. Want die Voyager betekent voor mij  6 stoelen. Een auto waar het hele gezin in past. Mijn oudste zoon verleiden om weer een keer mee te gaan op vakantie. Weer met zijn allen.

En dat had ik ook al als kind. Vakantie met het gezin. Een cocoon van genot. Niets hoeft, maar nog belangrijker: we zijn met zijn allen. Allemaal met hetzelfde bezig, samen.

Welk kinderplezier heb ik nog meer bewaard?

 • stoepranden (en het plezier van weer buiten spelen na het eten)
 • de seizoenen volgen (goh wat is het lang licht! wow het vriest al! kijk er ligt sneeuw!)
 • vreemde manieren verzinnen om iets gewoons te doen
 • strips (als ik geld had kocht ik een winkel leeg)
 • spannende of leuke series op TV, NU :LOST, Friends, BBT, Nikita (guilty pleasure). TOEN: de Wrekers, de Vrijbuiters, Centennial, Columbo, McCloud) en iets later Monty Python, Hill street Blues, St Elswhere)
 • boeken (zelfs zonder plaatjes)
 • dromen en verhalen verzinnen
 • alles op een andere manier bekijken

Al ben ik stijver geworden, ik ben gelukkig niet veel saaier geworden. Ik heb nog erg veel lol. En misschien doe ik die schapen wel onrecht. Wie weet welke verhalen er in die koppen spelen.

2 thoughts on “de lol van het leven”

 1. Haha! Wie weet wat die schapen allemaal uitspoken snachts…misschien breken ze wel uit het veld en gaan ze op stap! Ik moest denken aan die film Babe waar het biggetje met schapen praat en die schapen inderdaad zo dom en saai zijn als het maar kan. Maar ja – of het waar is?
  Die cocon, dat had ik ook vorige week op vakantie met zijn vijfjes. Heerlijk was het.

 2. PS Kom er net achter waarom ik geen reacties meer ontvang op al mijn reacties…maak foutje bij invoeren van mijn gegevens als ik een comment achterlaat. Dus als ik iets gemist heb of niet meer reageerde…daarom dus. Domdomdom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.