Blogpauze

Een verhaal is een jengelend kind dat constant aandacht wil.

lees ik in “Het geheim van de schrijver”, van Renate Dorrestein. Ik mag me geen schrijver noemen, toch heb ik nu zo’n jengelend kind. Het heeft me te pakken. Is jaloers op mijn blog en de aandacht die ik aan twitter besteed.

Met de kans dat ik het te veel verwen, geef ik mijn kind nu voorrang.

Minder blogs dus, en korter.

Pasen is mijn deadline. Dan moet de 2e versie af zijn. Dan zie ik wel weer.

Oei! zegt een lelijk ego stemmetje: dat gaat je bezoekersaantallen kosten. Dat stemmetje ga ik nu dus even de mond snoeren. Dit is waarom ik niet wilde beloven om elke dag te bloggen. Ik blijf elke dag schrijven, maar even aan iets anders dus. Misschien post ik af en toe een fragment, zoals gisteren. Misschien ook niet. Misschien een wotje, misschien ook niet.

Ik zie wel.

 

7 thoughts on “Blogpauze”

  1. Ik zou me niet te veel zorgen maken hoor Jacob Jan! Je trouwe volgers blijven je volgen, die raak je sowieso niet kwijt. En bij deze beloof ik je, dat als je boek uitkomt, je alvast een exemplaar verkocht hebt (wel graag door jou gesigneerd!). Succes. Ga ervoor!!!

  2. Ik denk dat het een verstandige beslissing is om je aandacht te richten op het schrijven van dat boek. Dat moet de kwaliteit alleen maar ten goede komen. Wij allen blijven nieuwsgierig wachten op het eindresultaat en zien uit naar de fragmenten die ons misschien tussendoor toegeworpen worden. Schrijf ze, Jacob Jan!

  3. Jammer dat je minder gaat bloggen, maar de hele tijd met een dreinend kind is ook niet mis. Ik zie uit naar je verhaal/boek. Succes ermee. Als het af is, hoop ik dat je je ervaringen deelt. Het is namelijk best een grote stap: minder bloggen om te gaan schrijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.