Autobloggers free examples: Karin Winters

Autoblogger: dit is een voorbeeld van een blog gebaseerd op  http://www.karinblogt.nl/ , zoals die in 2013/2014 gebruikt kan worden.
Zo kan ook uw blog automatisch gegenereerd worden. 

 

Ze zijn er nog steeds.

Scholen die de Google glasses verbieden. Argument: de leraren kunnen zo helemaal niet meer controleren waar de leerlingen mee bezig zijn. Alsof ze dat wel konden in de tijd van de mobieltjes, en later de smartphones, en de tablets.

Toen was er de zelfde discussie. En nu worden ze gewoon gebruikt. Scholen kunnen niet meer zonder. Zelfs sommige examens zouden niet meer afgenomen kunnen worden zonder tablets. En ze zijn onmisbaar gebleken in de driehoek school – ouder/verzorger – kind.

Goed het heeft tijd gekost. Maar deze voordelen hadden we nooit gezien als er niet leraren waren geweest die deze nieuwe ontwikkelingen welkom hadden geheten in hun klaslokaal.

Maar zullen die klaslokalen er nog wel zijn straks? Als alles via de augmented reality gaat. Hoe gaat dat dan met de sociale functie van school?

In de begintijd van de eerste computers voorspelde men dat het papier zu verdwijen. Resluaat? Meer papier dan ooit!

In de begintijd van internet voorspelde men dat het persoonlijk contact zou verdwijnen. Resultaat? Meer sociale contacten ooit. Denk aan de open coffees en andere netwerkbijeenkomsten. De tweetups.

Nieuwe technologie vervangt niets. Als ze goed gebruikt wordt, vult ze aan, verdiept en vebreedt.

Maar dan moet je het wel leren gebruiken. En dat gebeurt niet als je het verbied.

3 thoughts on “Autobloggers free examples: Karin Winters”

  1. Jacob Jan ik ben het 100% met je eens. Raadsleden wilde allemaal een iPad want dat scheelt zoveel papier ‘papierloos vergaderen’. In de praktijk bleek het reuze onhandig, want waar staan die aantekeningen nu :). Nu hebben de dames en heren papier en een iPad. Dit laatste was natuurlijk de inzet van het verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.