AUTOBLOGGER’s Free examples #1: Elja Daae

Autoblogger: dit is een voorbeeld van een blog gebaseerd op 
http://www.eljadaae.nl/
Zo kan ook uw blog autmatisch gegenereerd worden.

Meubelboulevards aflopen op 2e paasdag is een Nederlands fenomeen. Maar het shoppen zelf niet. En grote winkelcentra (de Malls) zijn zelfs een Amerikaanse uitvinding. Of, als je wil, door Amerikanen afgekeken en geperfectioneerd.

Virtual shoppen.

En als het aan die Amerikanen ligt gaan we met zijn allen virutal shoppen. Dan hoef je op 2e paasdag niet de regen in, maar kun je gewoon op je Ipad de meubelboulevard op. Op een Sims manier maak je een eigen Avatar aan, en je wandelt alle bekende grote warenhuizen binnen.

E-Shopping meets social media

Ik zie hier ongekende marktingmogelijkheden. Want je komt al online-shoppend natuurlijk je vrienden tegen. En die contacten bieden marketingkansen. Want waarom zou je alles wat je bestelt niet ook in virtuele vorm kunnen krijgen? Dan kun je je Avatar aankleden met je pas gedane aankopen (hoe cool is dat?) En voor bedrijven is dit nog gaver dan een ‘like’: Avatars die jouw spullen showen!

Koop een virtuele bank voor in je SIMS huis. Laat je kinderen mee doen met de virtuele lego-bouw- wedstrijd. De mooiste modellen komen in de winkel te staan. Blader door boeken (nu al mogelijk!), speel gratis levels van games, laat je AVATAR je kleding passen voordat je koopt. Bekijk de modeshows, en voor wat extra geld mag jouw AVATAR meedoen in die modeshow (ja, dit is Amerika, dus natuurlijk ook hier vip-arrangementen!)

Loop op virtuele verkopers af, en vraag advies. Die AVATARS van die verkopers worden natuurlijk “bemand” door echte verkopers. Want dat is de manier om in contact te blijven met je klanten.

Werk aan de winkel

Het moet allemaal natuurlijk wel beter. Het voorbeeld van bovenstaande link is van een houterige knulligheid. Zo wordt het nooit wat. Laat de programmeurs van second life en the Sims er eens aan werken. Zorg voor een echte sim-spelletjes ervaring! Wie weet ook nog in 3D.

Ik zie wel een nadeel: We worden op die manier weer wat “virtueler”. Nóg een ontmoetingsplek die digitaal gaat. Houden we nog genoeg real-life contacten over? ….

2 thoughts on “AUTOBLOGGER’s Free examples #1: Elja Daae”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.