als goede gids moet je durven verdwalen

En als we nou eens samen een training gaan geven, zei Xandra. (zie ook: previously on this blog)

En zo gingen we aan de slag, om een programma te maken zonder programma. Want het zou een freesytle training worden, een woord dat ik jatte toen ik een blauwe maandag werkte voor een heel innovatief trainingsadviesbureau. Die freestyle trainingen waren bedoeld voor topmanagers. En toen dacht ik stiekem al: maar dat kan ik ook!

Een freestyle training wordt gedreven door wat er zich op dat moment aan dient. Structuur, theorie, modellen als hulpmiddel, maar niet als leidraad. Zoiets als wandelen met kaart en kompas op de zak, maar ze alleen maar gebruiken als je dreigt te verdwalen, of om later te zien waar je allemaal geweest bent, ook leuk!

Dus gingen we brainstormen over wat we willen gebruiken als kompas, en welke kaarten we mee zouden nemen.

Op zoek naar wat ons uniek maakt. Dat we durven verdwalen, bijvoorbeeld. En dat het daarom zo fijn is dat we met zijn tweeën zijn. Want dan kan er eentje een eind dat smalle zijpaadje in, terwijl de ander op het grotere pad blijft wachten.

Dat zagen we wel voor ons.

Voor wie?

Voor ondernemende, empathische mensen met een missie.

(Ja we hebben geluisterd naar de mensen die adviseren om je niche te vinden).

Het soort mensen dat hun hart volgt.

Maar daar zijn toch al heel veel programma’s voor?

Ja, overal in het land zijn al boostbijeenkomsten waar mensen helemaal geïnspireerd vandaan komen.

Dat gaan wij niet dunnetjes overdoen.

Maar wat wij weten, is dat je na zo’n inspirerende boost, weer alleen verder moet. Dat je die inspiratie best een tijd kunt vasthouden. Maar we weten ook dat de woestijn is groot, en er komt een moment dat je blij bent dat er een oase is om bij te tanken.

En als je denkt dat je de ultieme boost gevonden hebt, zodat je nooit meer hoeft bij te tanken: think again!

Die freestyle training is een perfecte oase. Juist omdat ons richten op mensen die hun missie al geroken hebben, kunnen we heel snel de diepe in. Dus al dat gezoek en geformuleer kunnen we overslaan, want dat zit er al.

Alleen een oase om te drinken, te rusten en de tijd te vinden om te voelen hoe het gaat. Geen check-up, dat lijkt te veel op het dokter-diagnose model. Meer een sauna voor mensen die gezond willen blijven. Genieten, én herboren tevoorschijn komen, zoiets.

Regelmatig terugkerend, als een soort open coffee, maar dan op zielsniveau. (en als je voor dat woord terugschrikt, ben je onze klant niet, zo werkt het toch?)

Bijvoorbeeld de vierde vrijdag: vier de vrijdag.

Binnenkort meer.

 

 

 

2 thoughts on “als goede gids moet je durven verdwalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.