wat ik goed kan

O wauw.

Ik had een idee.

Dit idee.

En ik was er doodsbang voor.

De angst kon ik gelukkig beheersbaar maken door mijn er-hangt-niks-van-af mantra. Zodat ik gewoon een hele leuke ontspannen dag had. Ik heb zelfs een body-percussion opwarmer gedaan ’s ochtends bij de dagopening.

Het idee was leuk, maar gewaagd, en ik had het niet uitgeprobeerd. Dat kon ook niet, want het idee was juist om onzekerheid te creëren.

De grote vraag was of ik het toe kon laten, die onzekerheid.

En dat lukte.

De sfeer was open, veilig.

Er werden mooie kwetsbare verhalen gedeeld, van mooie mensen. En dat binnen een uur.

Ik stond er bij, en besefte dat ik helemaal niet zo heel veel hoefde te doen. Ik had de ruimte gegeven, en nu kon ik gewoon kijken naar wat er ontstond. Daar werd ik rustig van. Het is groter dan ik, het gaat niet om mij. Marcel van Driel had het die ochtend nog gezegd in zijn Waanzinnige Plannen workshop. En nu ervaarde ik het.

Ik ben een tevreden mens.

Oja, ik weet intussen ook wel wat er beter kan. Maar dat doet daar niks aan af, aan dat tevredene.

 

Als je interesse hebt. Hier is het interview dat Edo van Santen met mij hield, na afloop. (bovenste filmpje, vanaf ongeveer 5:54:30)

 

2 thoughts on “wat ik goed kan”

  1. Toen ik gisteravond thuis over jouw workshop vertelde vroeg mijn vader nogal door. Hij wilde weten wat jij nou precies deed en waar je goed in bent. Ik heb gezegd dat jij door jezelf kwetsbaar op te stellen, veiligheid en vertrouwen creëert waardoor anderen zichzelf kunnen zijn en laten zien. Jouw kracht is dat je ruimte kan geven voor het echte verhaal. Dat je aanvoelt of iemand zichzelf laat zien of zich ergens achter verschuilt. En dat je daar op z’n mooie manier feedback op kan geven, zonder dat er een oordeel in zit. Het publiek voelt jouw betrokkenheid en dan valt bij de deelnemer die hun verhaal delen ineens het kwartje en komen ze zelf tot de kern. JIJ doet dat! Niemand voelde zich gedwongen en je nam genoeg rust zodat men bij zichzelf kon voelen of ze in wilden gaan op jouw uitnodiging om over zichzelf te vertellen.
    Ik heb gelachen, gehuild en kippenvel gehad. Dankjewel dat jij jij bent en gisteren deze prachtige verbindingen hebt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.