Waar het leven over gaat

Ik heb veel dingen fout in mijn hoofd. (Fout heb ik doorgehaald, want fout is fout natuurlijk)

Ik heb veel dingen anders in mijn hoofd. Je weet wel, zoals je teksten van liedjes fout hoort. En sommige van die dingen die je anders hoort, blijven plakken.

Het leven gaat niet over rozen, las ik. En nu pas merk ik dat dat zinnetje heel anders in mijn hoofd zit. Ik dacht namelijk “gaat over”, als in: wandelen over. Ik zag dan voor me dat iemand rozenblaadjes strooide op een levenspad dat dan bewandeld werd met blote voeten. Oppassen dat er geen doornen in zitten, dacht ik dan.

Nu lees ik “gaat over”opeens als in: “Dit boek gaat over..”

Zo leuk! Zo’n ontdekking!

Net alsof ik nog even kind mag zijn.

 

P.S. Dit was de post die ik las.

2 thoughts on “Waar het leven over gaat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.