Vooringenomen klootzakken

. . . zijn we. Allemaal.

Vooringenomen zijn we. Allemaal.

Tenminste dat hoop ik. Want anders ben ik de enige.

Slechthorend zijn levert communicatie inzichten op.

Zo ontdek ik dat ik gesprekken veel beter versta als ik weet waar het over gaat. Ik kan dan flarden van wat ik mis, makkelijker invullen. Bij het onverwachte gaat het sneller mis.

Maar dat betekent dat ik het beste hoor als ik luister naar wat ik al weet.

Maar is dat niet universeel? Doen we dat niet allemaal? Luisteren naar de bekende weg? Omdat luisteren naar iets nieuws moeite kost? Doe we niet te veel op de automatische piloot?

Ik loop er, vanwege mijn oren,  vaker mee tegen de lamp. Ik zal dus vaker de automatische piloot uit moeten zetten. En ik vind dat winst.

Zo maak ik van mijn handicap een pluspunt. Want de wereld is mooier zonder die automatische piloot.

Ik vertelde gisteren al dat we scholen hebben uitgezocht waar onze kinderen meer zichzelf konden zijn. Dat had ook te maken met afwezig zijn van die automatische piloot.

Het heeft te maken met mijn purpose: een wereld zonder automatische piloot. In de communicatie steeds opnieuw beginnen, met een leeg blad.

Dat is onwennig. Lastig. het kost tijd. Maar het levert zo veel op.

Slechthorenden moeten wel. Daarom kunnen slechthorenden ambassadeurs zijn voor die wereld zonder automatische piloot. Dát zou mooi zijn. Om daar iets mee te doen.

wordt vervolgd (categorie “communicatie” aangemaakt)

 

5 thoughts on “Vooringenomen klootzakken”

 1. Ik kreeg een reactie van @KittyKilian die vond dat ik niet moest terugkrabbelen.

  “De lezer lokken en dan zeggen hihi geintje = averechts. Dapper zijn” zegt ze.

  Ze heeft misschien wel gelijk. Met dapper zijn heeft dat trouwens niks te maken. Ik vind mensen geen klootzakken. En het soort vooringenomenheid dat ik bedoel maakt mensen ook niet tot klootzakken, daar is wat meer voor nodig.

  Ik dacht: zal ik het aanpassen? maar daar houd ik niet van. dan is het net alsof ik iets anti-dateer. stiekem fouten wegpoetsen, zo voelt dat. ik doe niet aan stiekem. niet op dit blog in ieder geval.

  ik laat het dus staan, en plaats dit als reactie. dan kan iedereen zelf kijken, meelezen en oordelen.

  Mijn pittige kop dekte de lading niet, en dat moet de volgende keer dus anders. het gaat me er niet om dat mensen klootzakken zijn. Wel dat ze vooringenomen zijn (tenminste dat vermoed ik).

  Waarom dan toch die kop? Omdat ik inderdaad iets wilde uitproberen met een wat pittigere kop en ik het woord vooringenomen met het woord klootzakken associeerde. en ik dacht: waarom niet?

  “Nederlanders zijn vooringenomen!” was beter geweest, dekt in ieder geval beter de lading. Maar bekt een stuk minder lekker moet ik zeggen.

 2. Je bedoelt niet dat mensen klootzakken zijn. Je bedoelt dat we ALLEMAAL, jij ook, gewoon Hollandse klootzakken zijn. Niet helemaal fijn uitgedrukt, maar ook niks om je voor te schamen. We zijn allemaal doodgewoon. Soms halve engelen, soms klootzakken. Net zoals het ons uitkomt 😉

  Als je het gewoon helemaal niet vindt, tja, dan zou ik het ook niet opschrijven.
  Dan roep je wolf waar geen wolf is. Dat werkt maar 1 keer.

  Dat bedoelde ik.

  Mensen verwachten een fijne post met ferme taal bij zo’n kop. Je verstoort de verwachting.

  Overigens houden mensen normaliter juist van verrassing. Ze willen wel graag dingen horen die aansluiten bij hun eigen meningen, maar dan op een verrassende manier verteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.