Van wie ik Leer Elja Daae

(moest eerst even kijken of de aa dubbel was, of de ee, en hoe spreek je het uit?)

Ik schreef al eerder over Elja.  Hier:  http://jacobjanvoerman.nl/het-door-hebben/ maar ik doe het nog een keer. Want ze mag niet ontbreken in wat inmiddels een serie is geworden.

Voorjaar 2011. Ik wist nog amper wat een hashtag was, en zag het woord blogpraat met een hekje er voor.

“Dat is vast voor profs”, dacht ik en las een keer mee. Ik had niet zo lang geleden het bloggen opgepakt, en er ging een wereld voor me open.

Wat mij verraste was de vriendelijke manier waarop ik ontvangen werd toen ik die keer daarop mee deed. Niks “effe dimmen, groentje”, maar een warm welkom.

Dat vind ik het knappe van Elja. Dat zij warmheid, echtheid uitstraalt via een toetsenbord. Oog voor iedereen. Aandacht.

En dat er uit die bloggers een soort vriendenclub is ontstaan is volgens mij aan Elja te danken. Respectvol, close maar geen kliek. Hoe langer ik er over na denk hoe bijzonderder ik dat vind.

Community managers zouden bij haar in de leer moeten. (Dan nog wel even bewust worden van hoe je dat nou doet Elja, want volgens mij doe jij dat zonder dat je het door hebt. Onbewust bekwaam.)

En haar blog leest ook lekker. Intelligentie en know how, en dat op een toon van “the girl next door”. Van wie je net zo makkelijk advies mag lenen als een kopje suiker.

Elja, je bent bijzonder.

Ik weet nu al dat ik hier veel  “Hear! Hear!” ’s op zal krijgen 🙂

6 thoughts on “Van wie ik Leer Elja Daae”

  1. Jacob Jan, ik ben het helemaal met je eens. Ook ik ben ‘zomaar’ de blogpraat community binnengerold en heb me er vanaf de eerste dag welkom gevoeld dankzij Elja.
    Wat een drive en persoonlijkheid heeft zij. En dan hebben we het nog niet gehad over haar kennis en gretigheid om te blijven leren. Zij is een echte inspirator. Dankzij haar blog ik vaker en hopelijk steeds beter!

    Hear, hear!!

  2. Jacob Jan, een compliment voor de manier waarop je Elja hier hebt gekarakteriseerd! En als – bescheiden – aanvulling kan ik nog zeggen dat ze diezelfde rol sinds ruim 2 jaar bij Frankwatching vervult. Minder zichtbaar, meer achtere de schermen, zij is -bijvoorbeeld- binnen het team de persoon die nieuwe auteurs verwelkomt en begeleidt bij hun eerste artikel(en). Elja is iemand met nog veel meer talenten maar voor mij bovenal ook een heel fijn iemand om mee samen te mogen werken.

    Fijn dat je haar rol bij en binnen de Blogpraat community hier even benoemt Jacob Jan. Dat heeft ze verdiend. Ze heeft door haar pioniers- en voorbeeldrol bij Blogpraat (misschien meer dan ze zich realiseert) een mooi hoofdstuk toegevoegd aan de rijke historie van het bloggen in Nederland!

    Bij bijzondere dingen en bijzondere mensen mag je best af en toe stil staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.