het door hebben

Ik plaatste net een reactie op Elja’s blog.

deze:   

Ik ben helemaal weg van twee elementen in je blog.

1. je hebt “het door”.  Hoe leg ik dat uit? zoiets van “het licht gezien”. “inspiratie van binnenuit”. “weten waar het écht om gaat”. Nou ja , jij hebt het door, dus je weet waar ik het over heb. Ik las ooit een boek over een eigen bedrijf beginnen. daar werd het beschreven als: “Als het gordijn eenmaal open gaat, gaat het nooit meer dicht.” Cruijf zegt: je gaat het pas snappen als je het snapt (of zo)

Niet alleen heb je het door, je blogt over bedrijven die het door hebben, en dat maakt me vrolijk. gelukkig. ze zijn er . En wat een plezier kan ik beleven aan dat pure feit.

En soms leedvermaak.(slecht JJ!) over bedrijven die het niet door hebben. zoals die makelaar.

2. Je hebt een prachtige toon van schrijven. Je praat. tegen mij. tegen  mij alleen. ik ben er bij als je praat. ik bewonder dat zo dat ik dat onbewust na ga zitten doen. moet ik niet doen. kan ik niet helpen. maar die toon is geweldig. ik hou daar van. Van mij mag je helemaal nergens over schrijven, en dan toch is het mooi en de moeite waar door die toon. En dat is da extra, want het gaat wel ergens over.

Oja. en nr 3: dat is de combinatie van die twee. Puur en echt bloggen. open, jezelf laten zien. wysiwyg . alles klopt.

Ik bleef maar aanvullingen maken, dus ik dacht ik ga hier even door.

Want ik wordt echt blij van mensen die “het door hebben”. Khadija, is er ook zo een. Ze heeft vandaag een 24 uurs blogmarathon. (ga kijken!) Knap. Een meisje van 16 die het al door heeft.

Ik heb er langer over gedaan. Sterker nog. Ben ik nog steeds mee bezig. Ik heb onderhoudshots nodig van anderen. Van Elja bijvoorbeeld, of van Khadija. Man van 50 leert van puber van 16. Mooi vindt ik dat.

En waarom Khadija zo goed is lees je maar op mijn gastblog daar. http://lifeofthelovely.blogspot.com/

PS

Ik schreef eerder over het-door-hebben een wat “belerend” blog:

zie hier: http://www.doofenwerk.nl/2011/06/je-ziet-het-pas-als-je-het-ziet/

2 thoughts on “het door hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.