van wie ik leer (1)

Van bijna iedereen.

Maar wat dan? Daar moet ik namen noemen.

@Ruudketelaar. Ik ken hem als twitteraar en blogger.

Ik leer van Ruud rechtlijnig te zijn met zijpaden. Hijzelf zal deze omschrijving wellicht te wazig vinden. Want Ruud houdt van helderheid.

En dat is wat ik van hem leer: helderheid. Staan voor wat je kunt. Duidelijk in wat je niet kunt. Zwart-wit, geen grijze toestanden.

Die duidelijkheid uit zich soms in ballorigheid, dwars zijn. Maar vergis je niet. Ruud is geen bolwerk met grote klippen er voor. Want als Ruud niet buigt, laat hij je wel weten waarom.  Hij zal je niet stuk laten lopen. Uit respect.

Dat respect past ook bij hem, spreekt uit zijn woorden. Op zijn blog en in zijn tweets. Betrokken ook, bij anderen. Attent.

Ruud laat zich kennen. En dat vind ik mooi. Steeds vaker geeft hij een inkijkje op zijn blog. Daarin lees ik dat hij erg naar zichzelf kijkt, onder de loep neemt. Zichzelf heel serieus neemt, en tegelijkertijd zichzelf relativeert.

Mens en rots. In zijn eigen stevige branding, want er gebeurt nog al wat in zijn leven (stevige erosie aan die rots). Ik heb respect voor hoe hij daar mee om gaat. Kracht en kwetsbaarheid samen. (Ja, ik houd van mensen met innerlijke tegenstrijdigheden).

Ik leer van Ruud dapper te zijn.

Ik leer dat stelligheid te combineren valt met kwetsbaarheid.

Ik leer dat je uitvoerig kunt schrijven, omwegen kunt maken, en dat toch weer uit komen op de juiste weg.

Ik leer dat er zoiets als blind vertrouwen bestaat, want dat doe ik hem.

Blog van Ruud Ketelaar

Waarom je Ruud moet lezen?

Omdat hij een mooi mens is, en op zijn blog niets anders is. (Ga er wel even voor zitten, het zijn vaak lange blogs)

(dit is het begin van een serie, vermoed ik, want er zijn nog zo veel anderen waar ik van leer)

4 thoughts on “van wie ik leer (1)”

  1. Ook een mooie manier van blootgeven. Laten weten dat je wilt leren, nog steeds te leren hebt en man en paard noemen. Misschien wel de juiste tijd om met andere bloggers iets te doen onder de titel ‘Bloot Bloggen’.. Nee, ik heb deze keer de domeinnaam nog niet gekocht 🙂
    Heerlijk om te lezen, weer. Kort, bondig, puntig. Daar leer ik ook nog steeds van.

    1. dank je, ik zag hem nu pas Zat in de spambox (geen idee waarom)
      ik heb het idee dat de veelbloggers toch al steeds opener worden, leuk ‘clubje’ zo langzamerhand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.