update

Even een dagboek-achtig blogje, in tante Betje stijl 

Ik ben vandaag naar het Mozaïek Theater geweest. Onze Wijchense schouwburg.

Half in mijn achterhoofd had ik daar graag een try out gedaan, maar de zaal is te groot. 

Ik sprak Nancy van Nuland, die dit theater eigenhandig vanuit het niets succesvol heeft gemaakt. Het bestaat nog niet zo heel lang, en ze heeft een programmering waar ze trots op mag zijn. Ze heeft bijvoorbeeld Youp van ’t Hek en Freek de Jonge in het try out circuit. (Hoewel iedereen hem schijn te verguizen is Freek nog steeds mijn held)

Nancy wil graag op de hoogte blijven. Als het me gaat lukken, wil ze graag praten om me in haar programmering voor het volgende seizoen op te nemen (2014/2015).

Ik heb een boel gehoord over de theaterwereld. Bijvoorbeeld dat het aanbod gigantisch is, en dat je er niet makkelijk tussen komt.

Daar lig ik niet zo heel wakker van.

Want ik ga eerst een jaar lang try-outen.

Ik ga de kleine, intieme zalen opzoeken dus. En dan hopelijk het hele land door.

Hoe ik daar publiek voor ga vinden, daar ga ik jullie (ja, jij,  vaste lezer) nog een keer hulp bij vragen. Want ik heb niet alleen theater nodig, maar ook publiek.

De allereerste try out wil ik wel heel graag hier in de buurt houden. Dus dat wordt waarschijnlijk Nijmegen. Omdat er zo veel leuke bekenden komen, wordt dat ook een beetje een tweet-up, dus wel even zoeken naar een zaal waar we het ook gezellig kunnen hebben.

En toen heb ik maar eens voor een camera staan oefenen.

Ik heb hem aangezet, en hem 15 minuten lang door laten lopen. Kijken wat er gebeurt. Helemaal zonder script. Zelfs helemaal zonder enig idee wat ik zou gaan zeggen. En dan komt er toch iets. Fijn is dat, ga ik vaker doen.

En ooit worden dat mijn ‘basement-tapes’.  (Ja, zo onbeschaamd ben ik daar over aan het denken. En weet je wat? Dat is nodig)

Ik heb weer wat te doen, en heb meer richting. Daar kan ik mee aan de slag.

Oja.

Als jullie leuke kleine zalen in de buurt weten, laat me even weten. Zo rond de 50 stoelen.

Oja Oja.

Voor als je het gemist hebt: Ik heb een PDF gemaakt van mijn ongebundelde gedichten. Die kun je downloaden via mijn startpagina

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.