things to do when not online

Mijn zwager helpen met het leggen van een straatje. Een toren bouwen (figuurlijk dan: mijn verhaal over de toren afschrijven), Een dagje naar Den Haag (alle bekende dingen gezien, was onze eerste keer, en de standaarddingen waren al leuk genoeg), boeken lezen, naar het Arika museum, dodenherdenking en een bevrijdingsfestival. En genoeg afstand van twitter om daar echt los van te zijn. Bouwstenen voor een goede week.

En een animatiefilmpje maken. goh das nog best veel werk. ( ik laat de foutjes er gewoon in.)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=yUHvYVEi9Ac&w=420&h=315]

7 thoughts on “things to do when not online”

 1. Tof filmpje! Ik zag zo even geen foutjes maar ik weet dan ook niet zo goed waar ik op zou moeten letten. Zag er iig erg leuk uit!

 2. The making off:

  Heel banaal. Ik had geen camera dus ik heb mijn laptop op zijn kant gezet, zodat de webcam, naar beneden keek. (toestenbord rechtop, stapeltje boeken aan de rand onder het scherm)

  wit vel papier er onder.

  op ander vel papier bakstenen tekenen (en een rondje en driehoekjes twee ogen en twee pupillen (heeel klein! en mis montreal). en die uitknippen.

  Dan steeds een baksteen verschuiven met mijn vinger, en op foto klikken. eerst met een muis want het klikt zo onhandig op een verticale mousepad, maar toen was de cursor verschoven. Had ik 200 keer verschoven en geklikt zonder ook maar een foto te nemen. Dus toch maar op de knoppen naast de mousepad klikken.

  en dan met MonkeyJam van alle fotos’ een filmpje maken (heel makkelijk: selecteer foto’s klik importeren foto’s en klik op exporteren film.)

  ben ik uren zoet mee geweest. De pupillen moest ik met een naald verschuiven, en dan nog bleven ze aan de naald plakken. de ogen verschuiven een beetje maar dat valt in de film niet eens op.

  Oja, geleerd: als je een stilstaand beeld wil, gewoon heel veel klikken terwijl je niks veranderd. Als je dat niet doet gaat alles te snel.

 3. GEWELDIG! Dank je wel. Dat het uitgeknipte bakstenen waren dat was me opgevallen. Morgen kijken naar verschuivende pupillen 🙂

  Muis vastplakken op tafel is wellicht ook een optie. Leve ducttape haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.