stappen zetten

Getriggerd door dit stuk van Elja.

Ik wordt gecoached op afstand , lijkt het wel 🙂

Stappen die ik zet, en dingen die ik tegen kom. Her zijn ze . . .

 

Stap 1:

Met werkgever onderhandelen. Dat is nu in gang gezet.  We gaan een beëindigingsovereenkomst opstellen die mij een beetje ruimte moet geven. Ik blijf overigens voor de helft werken bij GGMD, want er blijven erg leuke dingen om te doen.

 

Stap 2 :

De beslissing om geld uit te geven aan een coach. Dat wordt spannend, want dat geld heb ik niet. Flinke gesrekken met Sacha, want die wordt hier heel benauwd van, en dat snap ik. Maar hoe dan ook: dat geld komt er.

 

Stap 3:

Praten met mensen in het vak. Inmiddels met Wim Wolbrink gesproken, die mijn oude liefde voor vertellen weer helemaal heeft aangewakkerd. Ik voel weer helemaal hoe geweldig en krachtig vertellen is.

Hier ook wat hobbels. Mensen die niet reageren op mijn mail. Wat te doen? Nog een keer mailen. Zouden ze me dan opdringerig vinden? Zucht. Om leren gaan met dit soort onzekerheden, want ik heb de info nodig.

 

Stap 4

Bedenken wat mijn ‘product’ is. Einddoel weet ik (het theater in), maar ik heb tussenstappen nodig om daar te komen. Zo’n tussenstap is een ‘social media verteltheater’. een luchtig, teambindend evenement voor bedrijven. Om “in the mood” te komen voor werken met social media. Dus niet de strategie naar buiten, maar werken aan de echtheid en de eigenheid van binnen. Door middel van verhalen met humor en met kwetsbaarheid.

En dan ontdekken dat dat al bestaat.

Akelig of juist goed? Akelig omdat ik niet origineel ben. Auw ! But i’ll live. Goed omdat het bewijst dat ik niet gek ben. Of is het beter om wel een beetje gek te zijn. Vragen, nog geen antwoorden.

 

Stap 5. Beter worden. Beter leren schrijven, en een cursus in vertellen. Of is het “eerst beter willen worden” een vorm van uitstellen? Gaat met beter schijven met spontaniteit er af? Vragen, nog geen antwoorden.

 

Stap 6. Vast oefenen. Verhalen maken en vertellen. Ik heb vorige week een verhaal gemaakt over vertrouwen, en een try out gemaakt. Hier staat die.

 

Stap 7. Intussen mijn werk goed blijven doen, en alle puin ruimen die overgebleven is van het badkameravontuur.

 

Gewoon lekker blijven doorakkeren.

 

5 thoughts on “stappen zetten”

 1. Nou inderdaad, dat iemand iets doet wil niet zeggen dat jij het niet beter, leuker, sneller kan of voor andere mensen.
  Lekker bezig zo toch?

 2. Wat ik doe met onbeantwoorde mail:
  – uitgangspunt: het is geen onwil, mensen hebben gewoon overvolle mailboxen.
  – ik wacht minimaal een week, om niet opdringerig te zijn 🙂
  – dan forward ik de oorspronkelijke mail en vervang in de titel de letters Fw door het woord nogmaals. Boven de oorspronkelijke mail typ ik dan een vriendlijk briefje: onderstaande mail is mogelijk aan uw aandacht is ontsnapt, bij voorbaat dank voor uw reactie.

  Bij mij werkt dit bijna altijd.
  Succes met je plannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.