sacherijnig en ook weer niet

Ik ben voor het eerst in drie weken sacherijnig.

Dat komt omdat mijn filmpje niet lukt. Allerlei technische problemen.

Ik ben bezig met mijn volgende aflevering in de levenslessen van Jacob Jan

Ik heb gisteren twee uur lang gewerkt aan de ondertiteling, en toen ontdekte ik dat het filmpje niet goed genoeg was.

En er was ook nog al wat windruis, want ik had het buiten opgenomen.

Vanmorgen heel vroeg op de fiets om het opnieuw te doen. In stukjes geknipt en met moviemaker weer aan elkaar plakken.  Alles op de juiste plek en, opslaan en …. het lukt niet. een van de clipjes blijft steeds hangen. Dus alles voor niets.

Ja, daag ik ga niet weer op de fiets. Bovendien waait het nu weer harder, en krijg ik nog meer last van windruis.

Intussen even naar boven scrollen, want ik ga de titel aanvullen.

Bloggen is heftige therapie man! Door het hier te schrijven praat ik een beetje met je. Ik zie je knikken, je leeft helemaal met me mee. Lief van je. dat doet goed. Ik voel me al stukken minder sachrijnig. (ja het mag ook zonder e).

Ik heb nu een voorlopig versie en ik laat het even rusten. Kijken of er morgen minder wind is om nóg een keer te proberen.

Wat ik wel leuk vind is dat ik fanatieker wordt. Mijn eisen gaan omhoog.

En ik leer. ( en OEH! wat is dat confronterend)

Dat ondertitelen is een kloteklus. Maar wat leer ik daar veel van over mezelf. Ik ontdek dat ik een ongelofelijke zwamneus ben. Die zijn zinnen half afmaakt, en wel drie keer hetzelfde zegt.

Aan het werk dus Jacob Jan. Oefenen in kort en krachtig formuleren.

Jammer dat ik een beetje tegen de techniek aan loop. Een laptop met een slechte microfoon, en een goedkoop fototoestelletje. En een filmbewerkingsprogramma dat niet doet wat ik wil. Maar daar word ik creatief van, zullen we maar zeggen.

Jullie zien wel wat het wordt.

Ik weet de aankondiging op twitter al:

“Waarom Geert Wilder een teletubbie is”.

 

4 thoughts on “sacherijnig en ook weer niet”

 1. Nou Jacob Jan, je maakt me wel erg nieuwsgierig. Mocht je er morgen nou niet uitkomen met de video, en mocht het te tansporteren zijn via ‘Wij transferen’ o.i.d. – ik maak geen reclame – dan wil ik wel een poging wagen. Ik moet toch iets met video klooien morgen.

 2. Ha! Dit theme herken ik. Is dat toeval?

  Mooi is het he!

  Je site ziet er meteen prachtig uit zo.

  Enne over die film: ik gebruik screenflow. Dat is voor het monteren van screencasts. Ik weet niet of je er ook andere dingen in kunt monteren. Zou je even kunnen vragen op twitter. Maar het is een prettig programma. Makkelijk. Veel fijner dan Imovie.

  Natuurlijk kan het nog veel mooier.

  Het houdt nooit op.

 3. waar zit dit theme nog meer?

  heb eindeloos veel themes doorzocht op eenvoud en grote duidelijke letter (dat laatse heb ik van blogstylers gejat .

 4. Nou ik zit inderdaad mee te knikken en mee te voelen. Grappig dat techniek ons zo chagrijnig (mag het zo?) kan maken. We zijn zo afhankelijk, he. Anders hadden jij en ik elkaar in ieder geval nooit leren kennen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.