rijk worden van bloggen

maandag: #blogpraat

dinsdag: over de streep

woensdag de combinatie.

Donderdag de blog daarover.  

Blogpraat ging over inspiratie. Ik ontdekte dat bloggen voor mij de manier is om al die gedachten kwijt te kunnen die ik vroeger voor mezelf hield. Omdat ze raar waren.

Over de streep, een programma waarin jongeren zichzelf laten zien. Ze beantwoorden persoonlijke vragen door over de streep te lopen als de uitspraak voor hen geld. Zo zien ze van elkaar dat ze niet de enige zijn. Voorbeeld: Loop over de streep als je ooit gekleineerd bent, tegen je geroepen wordt of niet serieus genomen wordt.

Ik moest ongelofelijk huilen toen ik dat zag. Kennelijk raakt het me. Ik zou in dat programma niet vaak die streep over gaan. Weinig aan de hand. Beschermd opgevoed, rijke ouders, geen toestanden. En toch: niet serieus genomen worden is wel iets dat speelde in mijn jeugd.

Ik werd niet heel veel gepest, wel in de hoek van de kneuzen gezeten. Laatst gekozen bij gym en dat soort spul. Pas in de laatste klas basisschool een leraar die me zag voor wie ik was. Op de middelbare school was dat in één klap weer weg. Mijn jeugd lang gevochten om geen nerd te lijken. Het heeft zelfs mijn studiekeuze bepaald.

En dus allemaal dingen denken waar niemand op zit te wachten. Dingen zien die niet kloppen, maar die, als je ze zegt zo stevig ontkend worden dat ik dacht: “dan zal ik wel gek zijn”.

Dat is wat internet heeft geopend. Nu schrijf ik ze. In een tweet, als het past:

In een blog als het wat langer moet.

En er blijken mensen te zijn die het herkennen. Ik ben niet de enige.

Alles waar ik vroeger een schouderophalen over kreeg, of een zucht, of een sneer,          daar krijg ik nu leuke reacties op, of een like, of een RT.

Dat is voor mij de echte winst van bloggen.

6 thoughts on “rijk worden van bloggen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.