levenslessen van Jacob Jan 7 Etre et avoir

ondertiteling via CC (rechtsonder in de balk)

(titel gestolen van een mooie documentaire over een piepklein Frans schooltje)

13 thoughts on “levenslessen van Jacob Jan 7 Etre et avoir”

  1. Mooi, Jacob Jan! Zo had ik grammatica nog niet bekeken, hoewel ik toch op eenn grammticaschooltje onderwijs heb genoten.

    Deze reactie komt overigens van Twitter, net na de RT van de 24e. Hier zat de link echter niet bij en ze was dus niet zichtbaar onder het blog. Doe ik het maar zo. Het geluid kan ik trouwens prima verstaan.

  2. ‘Ik ben’ ….precies dat is het! Ik leerde hierover tijdens lessen bij de School voor Praktische Filosofie. Alles wat na ‘Ik ben’ (I am) komt is identificatie met iets….en daar gaat het scheefgroeien en gaat het ego gevoed worden….en…en…ontstaat afgescheidenheid tussen mensen.
    Mooi dat jij dat in zo’n kort filmpje even helder en duidelijk neer kunt zetten Jaco Jan! Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.