Je weet het allemaal al

Die kende je toch al? Maar wat ik bedoel zul je daar niet vinden.

Leuk voor mij, maar waardeloos voor mijn blog,

de ontdekkingen die ik doe.

Ze hangen er. De belofte van vers fruit. Ik hoef ze alleen maar te plukken, om ze helder te krijgen.

Steeds als ik er eentje pluk, blijkt dat ik hem al lang kende.

Elke ontdekking is een oud cliché.

Maar alles heeft een nieuw lading.

Leuk voor mij, maar waardeloos voor mijn blog.

Want die lading is met geen mogelijkheid in woorden te vangen, en de clichés vertellen niet wat ik bedoel.

Ik zei toch, je weet het allemaal al, maar dan anders.

 

4 thoughts on “Je weet het allemaal al”

 1. Maar is het niet zo dat iedere keer als je die vrucht plukt en blijkt dat je de vrucht al kende er toch iets nieuws aan zit? Je een hap neemt van de vrucht en ontdekt dat, buiten dat deze vrucht bitter en zoet smaakt, er toch ook een zuurtje in te vinden is? Dat iedere oude ontdekking je bekend voorkomt omdat je hem al eens hebt gehad maar het feit dat je deze ontdekking op een later tijdstip opnieuw doet geeft volgens mij aan dat er iets veranderd is. Misschien aan de ontdekking, misschien aan jezelf. En soms zijn de ontdekkingen misschien precies hetzelfde als voorheen, maar dan is het herontdekken ook ontdekken…

 2. Hoi,

  Je weet het allemaal al…
  Hoe herkenbaar!
  Ik denk dan maar; meer is er ook niet.
  Dus; best goed, dat weet ik allemaal al, eigenlijk 🙂
  Toch?
  Of wil je wat anders horen?
  Dat is er niet!
  Je weet het namelijk allemaal al.
  😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.