je bent goed zoals je bent

Je bent goed zoals je bent,
diep van binnen bent.
“Cliche!”, zegt je verstand:
“en nooit zo waar
als het klinkt”,
en het sluit de deur
die op een kier stond,
met een ferme klap.

Je bent goed zoals je bent.
Ik zing het in duizend talen.
Om je verstand te omzeilen,
verpak ik het in een gedicht.
Ik rijg mijn woorden
tot een klankenketting
om je hals.

Je bent goed zoals je bent.
Zie het in mijn ogen.
Die zien, die zien
wat jij niet ziet,
en de kleur is 
alle kleuren.

Je bent goed zoals je bent.
voel het aan mijn hand
die ik zacht op je arm leg.
Laat het door jouw poriën
je hart bereiken.
Die verstaat het,
zonder woorden,
zonder vragen.

Je bent goed zoals je bent.
Zet je hoofd opzij en luister.
Met elke vezel in mijn lijf
meen ik wat ik schrijf.
Dat waar jij je zo voor schaamt,
is zo ontroerend
mooi.

Je bent goed zoals je bent.
Jouw adem weet het,
neemt het mee naar binnen,
meer dan duizend keer per dag.
Je bent goed zoals je bent,
diep van binnen bent.

Knipper met je ogen,
als je me verstaat.

 

13 thoughts on “je bent goed zoals je bent”

  1. Wat een mooi stuk weer. En net op een moment dat ik dit zelf ook zo heb mogen ervaren. Was niet ‘spectaculair’ en eigenlijk ook weer wel. Gewoon het volledige besef dat die drang naar ‘spirituele ontwikkeling’ ingegeven is vanuit de misvatting dat ik niet goed genoeg zou zijn. Lopend in het bos was ik langere tijd in staat om oordeelvrij naar de verschillende geprekken/emoties in mij te blijven kijken. Natuurlijk heb ik het vaker gelezen en in meditatie ook wel eens mee gemaakt ,maar niet zo volledig en lang dan nu. Wel een ‘bevrijding’ eigenlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.