Intuïtie is sneller dan het verstand

Ik doe veel dingen intuïtief.

Tenminste, dat ontdek ik achteraf. Op het moment zelf voelt het alsof ik ze zomaar doe. En als ik dan terugkijk ontdek ik dat het niet zomaar was. Dat het best een slimme keuze was.

Dat is mooi. En soms lastig.

Bijvoorbeeld als je aangesproken wordt op je gedrag op het moment dat dat gedrag nog steeds als ‘zomaar’ voelt. Dan wil ik bijna een sorry zeggen, terwijl ik pas achteraf bedenk dat ik hele goede redenen had voor mijn gedrag. Maar ja, dan heb ik al staan stuntelen, en hebben anderen de indruk dat ik maar wat doe.

Nu vind ik dat niet zo heel erg. Ik weet dat ik niet zo maar wat doe.

Maar ik laat me niet meer overvallen op deze manier, heb ik besloten. Daar heeft niemand wat aan.

2 thoughts on “Intuïtie is sneller dan het verstand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.