Hoe je een wens creëert. (Met dank aan Marinus Knoope)

Ik ga deze zomer hierheen.

Mam_Tor

En dat wilde ik al tijden.

Omdat ik een boek las, waar het landschap van het Peak District een hoofdrol speelt.

thursbitch

 

Hier meer over dat boek, en andere boeken, die ook van deze schrijver zijn, en ook bijna allemaal over dit gebied gaan

Maar ja.

Engeland is duur en zo, en ver.

Dus dat kwam er niet van. Peak district stond op een emmerlijstje, iets voor in de verre toekomst.

Maar 2015 is het jaar waarin wensen uitkomen lijkt het wel.

Een prachtige baan.

Een boek.

En nu ga ik Thursbitch beleven, en wandelen in dat ongelofelijk indrukwekkende landschap.

Hoe komt dat nu, dat mijn wensen uitkomen?

Ik pak er toch maar even de creatiespiraal bij.

creatiespiraal

Nou die wens was er. En ik zag me er ook al lopen (verbeelden). En dat ik er ooit heen zou gaan, dat geloofde ik ook wel. Ik denk dat het uiten mij hier vooral geholpen heeft. Ik heb namelijk mijn dochters aangestoken.

Dus opeens werd dit een serieus te nemen optie. De meiden vonden een hele goedkope vlucht naar Manchester. Opeens geloofden we allemaal dat het kon.

Maar ja.

Goedkoop vliegen én kamperen. Dat kun je wel schudden. Tenten, matjes slaapzakken. Allemaal extra bagage. Allemaal extra kosten op zo’n budgetvlucht.

Het hele weekend hebben we met die tenten matjes en slaapzakken zitten meten en wegen. (onderzoeken)

Dat ging hem niet worden.

Maar nu wilde ik het niet meer loslaten, dus ging op zoek naar een goedkope boot. (Da de tunnel te duur voor ons was, wist ik al).

En die vind ik!

tikcet engeland

 

En we hebben geboekt!

Dus dat plannen en beslissen is wel heel snel gegaan.

Dat handelen en volharden is een eitje. 3 uur in de auto naar Duinkerken is best te doen. Dat die boot wat langer duurt (2 uur) vind ik ook niet erg. Dan nog 400 km links rijden. Dat gaat lukken. We vinden onderweg wel ergens een mooie camping.

Ik ga deze zomer heel erg ontvangen, waarderen en ontspannen!

 

4 thoughts on “Hoe je een wens creëert. (Met dank aan Marinus Knoope)”

 1. Geweldig! Het is daar zo prachtig! Wel heel duur dus veel eten etc. meenemen. En kamperen met een tent is lastig is mijn ervaring (ze houden vooral van caravans), dus goed van te voren naar campings zoeken. Wij verkeken ons daarop en waren dan een halve dag aan het rijden voor we ergens mochten staan.
  Maar verder – heerlijk!

 2. Nou, die creatiespiraal die kende ik nog niet. Ik ben meer van ergens voldoende in geloven en er dan voor gaan (en dan zal ik op de achtergrond al die andere stappen ook wel doorlopen, denk ik).
  Hoe dan ook. Als het helpt om deze mooie droom te verwezenlijken dan heeft het z’n nut gehad.
  Alvast heel veel plezier met dit geweldige vooruitzicht. Het grote genieten kan nu al een aanvang nemen.

  1. Ik heb hem ook niet bewust ingezet.
   Ik vroeg me achteraf af, hoe het nou mogelijk was dat dit opeens gebeurde.
   Maar het maakt wel duidelijk hoe zo iets gaat. Kennelijk heb ik onbewust toch al die stappen gezet. Waarbij, zoals ik al zei dat delen van deze wens wel cruciaal is geweest. Als ik het voor me gehouden had, was er niks gebeurd. Nou ja als ik het me niet zo levendig verbeeld had, had ik de anderen nooit warm gekregen. En als ik het niet geloofd had, zou ik er niet over begonnen zijn (enzovoort)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.