hoe grijp je je droom?

Sound of Music.

Ja, ik ben als kind onder de stoel van de bioscoop gekropen toen de Duitsers er aan kwamen, maar daar gaat het nu niet over.

Het gaat over de quote in de titel, uit het liedje over Maria.

How do you hold a moonbeam in your hand?

Een tekst die me pakte toen ik ooit een keer met het hele gezin zat weg te zwijmelen (en een bang brokje kind op schoot nam). Want toen werd het me opeens heel duidelijk . . .

. . .in een open hand, natuurlijk.

Toen bedacht ik al dat mijn kinderen ooit uit zouden vliegen, en dat het enige wat  ik daar aan kon doen was: de deur open houden. Twee zijn nu de deur uit, en gelukkig komen ze even makkelijk die deur weer in.

Die open deur, die open hand komt nu op een andere manier terug. Ik begon dit jaar met alles los te laten. Het resultaat was dat alles naar  me toe kwam. Maar toen ik naar de dingen greep, glipte het als los zand tussen mijn vingers door.

In mijn hoofd hoorde ik de zusters zingen, en ik wist:  ik moet mijn hand open houden.

Vandaag ontdekte ik hoe ik dat kon doen.

Die open hand vraagt om vertrouwen. Vertrouwen in mijn kracht. Als ik spannende stappen zet, is dat vertrouwen soms ver te zoeken. Ik maak me klein, en weg is alles.

Wat ik nodig heb is mensen om me heen die in me geloven. En die heb ik gevonden. Via mijn blog. Voor mijn vervolgstappen ga ik me omringen met nóg meer mensen die in me geloven. Coaches, leraren.

Alles wat nodig is om die handpalm open te houden. Open, gericht naar boven. Om te ontvangen en geven tegelijk. Geloven in het wonder dat zich ontvouwt als ik aan de slag ga.

Want  succes is niet iets dat je vast kunt houden. Succes is iets dat je steeds opnieuw moet laten ontstaan.

9 thoughts on “hoe grijp je je droom?”

 1. Mooi hoor
  U is echt fijn, heel fijn, op dreef
  Er komt me een uitspraak te binnen die ik regelmatig gebruikte en nog steeds heel mooi vind:

  In je vorm vallen

  ik geniet ervan
  jou dat te zien/voelen doen

 2. Kiepefell, zo mooi gezegd en ook wat ik zelf ervaar. En ja, ik geloof in jou! Juist vanwege dit soort overdenkingen, peinzingen, ontdekkingen.

 3. Ben plaatsvervangend trots! Trots op jou hoe je iedere dag verder komt! Dat loslaten is zo moeilijk en je deed het met dit prachtige gevolg. Ben niet alleen trots, ook een beetje jaloers……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.