Hoe bloggen mij schatrijk heeft gemaakt

herkenning

Alle dingen die ik vroeger voor me hield (omdat ik dacht dat ik de enige was met die vreemde gedachten) kan ik kwijt. En ik ben niet de enige! Er zitten op dat internet mensen die het snappen! Die had ik anders nooit ontmoet.

 

erkenning

Sterker nog, er zijn zelfs mensen die het waarderen hoe ik naar zaken kijk. Niet gek, maar waardevol dus.

 

openbaring

Nog sterker: Zelfs ík kan waarderen hoe ik naar dingen kijk. Ik ben mezelf een stuk leuker gaan vinden door het bloggen.

 

creatief

Mijn rem is er af. Dat wat me tegen hield is weg. En ik wordt creatiever. Elke dag iets bloggen, betekent dieper graven dan ik ooit heb gedaan. En ik vind schatten, daar!

 

begrip

Door iedere dag te bloggen krijg ik meer begrip. Van mezelf, voor mezelf. Door dingen op te schrijven en na te lezen snap ik mezelf beter. “O dat bedoel ik!”, denk ik vaak nadat ik een blog van mezelf na lees.

 

Beter kijken

Ik ben bewuster gaan leven. Beter letten op mezelf. Beter letten op mijn omgeving. Intenser genieten van alles. Want ik wil dat uitleggen aan mijn lezers. Daardoor ga ik op zoek. En kom ik ‘behind the scenes’ van alles wat ik te vanzelfsprekend was gaan vinden.

 

Sneller uit de dip

Iedere dag bloggen is ook bloggen als je in een dip zit. En als die dip eenmaal op mijn blog staat, is er direct meer afstand. Ik hoef niet eens op die reacties te wachten. Die zijn vaak een prachtig extra. Een warm bad.

 

Mooie mensen

Ik heb heel erg veel mooie mensen ontmoet. Niet live¹. Wel in mijn hart.

 

 

¹ Inmiddels wel live! Ze zijn in het echt net zo leuk. Zo vreemd om mensen te ontmoeten die je nog nooit gezien hebt, en het is alsof je elkaar al jaren kent.

 

15 thoughts on “Hoe bloggen mij schatrijk heeft gemaakt”

 1. Wauw, Jacob Jan!

  Helemaal herkenbaar, jaloers. Ik wou dat ik deze post had geschreven. Die van gisteren was – zeker met de reacties erbij – ook al een juweeltje. Die heb ik door mijn drukke programma gisteren net pas gelezen.

 2. Goedemorgen. Wat een mooi stukje en zo waar. Heel herkenbaar. Vooral dat van die dip en toch bloggen. Bloggen lijkt wel helend ofzo. Fijne dag, liefs!

 3. Weer zo’n mooie ‘oude’ blog. Bij mij gaat het net zo, proberen onder woorden te brengen wat ik zie en voel en daardoor mezelf beter snappen. Ben zo blij dat het bloggen op mijn pad is gekomen, zeker nu ik veel meer tijd krijg in mijn Nieuwe Leven!
  Het is de ware Rijkdom.

 4. heb met grote interesse je blog gelezen geweldig en leerzaam
  helaas lukt het mij nog niet om bezoekers te trekken
  ben hier pas mee begonnen met domein webhosting en worldpress
  groetjes paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.