Het is volbracht

BUzE4KyCAAAFash

(foto van Agnes Swart)

 

Ik heb het gedaan.

Mét publiek.

En ik ben er zelf bij geweest.

Ik heb er van genoten. Ik voelde me steeds losser worden.

Het publiek was geweldig.

Er kan nog veel verbeterd worden. Ik heb vast talloze fouten gemaakt.

Maar dat dondert geen ene moer. Want ik ben heel tevreden met deze eerste keer. Omdat ik de belangrijkste stap heb gezet: los komen uit mijn angst. De rest is techniek, en dat is te leren.

Graag even aandacht voor Ramon Fluitman, tolk gebarentaal die jarig was en ziek, en de sterren van de hemel getolkt.

Voor Linda Gomes, die een klus heeft geklaard die niet te klaren was. (Wel eens een schrijftolk gezien die anderhalf uur zonder tolkpauze tolkte?) Dat was dus een van die fouten: ik ging toch nog te snel. Die rust gaat komen, en dan gaat de tekst ook meer synchroon lopen.

Bob de Roos en de twee technici van Kikker die de hele middag bezig zijn geweest om het licht in orde te brengen, en alles perfect hebben uitgelicht. (En ook nog eens al mijn spullen bij elkaar hebben gepakt toen ik aan het kletsen was met iedereen.)

En Teske, mijn oudste dochter die mee was. Zich uit de naad heeft gewerkt, maar vooral een heel fijne morele support geweest is.

En omdat hij er niet bij kon zijn, vergeet ik Maarten Vonk, potdikkie!. Mijn regisseur. Veel meer dan regisseur want hij heeft enorm geholpen om de elementen van mijn verhaal op de goede plek te zetten. Hij heeft me geholpen om trouw te blijven aan mijn eigen verhaal. En hij was streng genoeg om er voor te zorgen dat ik voldoende houvast had op deze eerste try out.

 

(En Ruud Ketelaar, die me geholpen heeft mijn auto terug te vinden 🙂

18 thoughts on “Het is volbracht”

 1. Helemaal mee eens, vergeet allereerst niet dat het verhaal staat als een huis. De rest is aan te leren en het verbetert zeker veel. Maar de basis is goed! Ik was en ben diep onder de indruk. Het was een bijzondere ervaring daarbij te mogen zijn.

  Ga zo door!

 2. Ik geniet nog na van de voorstelling van gisteren. Ben diep onder de indruk. Wat een prachtig verhaal. Je laat zien zonder belerend te zijn. Je laat voelen zonder aan te vallen. In het begin was het even inkomen, maar daarna werden we meegezogen door het verhaal, hingen we aan je lippen. Echt heel knap gedaan. Ik sluit me aan bij Hendrik-Jan, het verhaal staat als een huis, de rest is een beetje bijschaven, niet meer dan dat.

  Voor mij kon je niet mislukken, hoe de afloop ook zou zijn, maar het was werkelijk prachtig. Ik raad echt iedereen aan de voorstelling te gaan zien.

  Prachtig werk ook van Ramon. Dat mag gezegd worden! Hij maakte het geheel compleet.

  En fantastische foto van Agnes hierboven.

  1. Hear, hear!

   Hier heb ik eigenlijk niks aan toe te voegen. Zo heb ik het ook ervaren. Moest alleen ook nog even wennen aan het keiharde gebuffel van de schrijftolk. Respect! Voor jullie allemaal! Het was bijzonder en eigenlijk zou ik het nog wel een keer mee willen maken. Zeker nu ik een beetje weet hoe jij / hoe jullie te werk gaan! 😀

   Toi, toi, toi voor de rest van je voorstellingen. Maar dat komt helemaal goed. Ik weet het zeker.

 3. Wat een prachtige woorden en wat zul je ze verdiend hebben! en wat duurt het nog lang tot de voorstelling in Groningen! Nu gaan genieten en nagenieten. De andere dingen komen wel. Mooi dus allemaal!

 4. Het duurt bij mij altijd wat langer voordat ik woorden kan geven aan dat wat ik ervaren, gevoeld en gezien heb, dus dat volgt later in een blog. Ik vond het in ieder geval geweldig om erbij te zijn geweest. Om getuige te mogen zijn van dat jij je droom hebt verwezenlijkt. Geniet maar lekker na!

 5. Jouw voorstelling dient Gehoord, Gezien en Erkend te zijn! Pure man, pure voorstelling…En mooie man/tolk, Ramon, aan je ‘rechterhand’ …#goudengreep Mooie samenwerking jullie…

 6. Wow, je hebt het echt voor elkaar gekregen Jacob Jan. Een droom die werkelijkheid is geworden. En die niet zomaar is aan komen waaien. Je hebt er hard voor gewerkt en je hebt de juiste mensen om je heen verzameld. Proficiat. En geniet van alle volgende voorstellingen die jij nog gaat doen!

 7. Nogmaals mijn complimenten. Fijn er gisteren bij te kunnen zijn. Complimenten voor je durf en kwetsbaarheid. Het was in veel opzichten een bijzondere en mooie voorstelling.
  Groet!
  Alma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.