Fuck de romantische komedies. Zo simpel ligt dat niet !

Alweer gebeurt het dat ik tijdens het schrijven van een blogpost een vraag oproep bij mezelf.

Gisteren schreef ik dat mijn kinderen me hebben geholpen bij het houden van mezelf.

En hoe zit het dan met mijn vrouw? Daar was ik toch verliefd op? Die houdt toch van mij? Waarom heb ik haar liefde niet gebruikt om van mezelf te houden?

De waarheid is dat ik mijn vrouw heb gevonden in een periode dat ik niet zo vreselijk van mezelf hield. Niet zo’n goede basis om van de ander te houden zoals die is. Mijn energie ging denk ik meer uit naar het idee van haar, en naar het idee dat ik had van het idee dat zij van mij had. In plaats van tevreden zijn met wie ik was, ging ik mijn best doen te zijn wie zij wilde dat ik was. En ik vermoed andersom. 

En dan zijn daar de kinderen. Genoeg afleiding om niet meer stil te staan bij dat soort dingen. 

En nee. Niks neprelatie. Niks valse, schone schijn. Zo simpel ligt dat niet. Fuck de romantische komedies! S. en ik waren in die tijd verbonden in onze gezamenlijke liefde voor de kinderen.  Een sterke band. Een liefdesband.

Maar ja. Intussen wel angels in elkaar steken. De ander verantwoordelijk maken voor je zelfwaardering. Onuitgesproken afdwingen naar elkaar. Patronen die zo strak geweven zijn, dat ze moeilijk te ontwarren zijn.

Met dat ontwarren zijn we nu bezig. Dat kost tijd. Prima. Die tijd hebben we. We kiezen voor elkaar.

(We hebben inmiddels een ontroerende sorry naar elkaar toe uitgesproken. Eentje die mij in mijn hart raakte.)

En S. springt mee met mijn sprong. Hoe mooi is dat? (Nee ze vind het niet fantastisch. Ze vind het vooral eng. Maar ze springt.)

De werkelijkheid is minder simpel dan de zelfhulpboekjes. Maar de werkelijkheid is wel veel waardevoller.

 

 

8 thoughts on “Fuck de romantische komedies. Zo simpel ligt dat niet !”

  1. Ja, Jacob-Jan..

    In een liedje uit de lang vervlogen jaren tachtig werd al eens gezongen;

    “Love is a battlefield” en daar is geen woord van gelogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.