en wéér val ik met mijn neus in de boter: nieuwe CI’s

Ik heb als één van de weinige Nederlanders 2 CI ‘s.

Cochleaire Implantaten, waar ik weer mee kan horen (Zie hier)

Dat komt, omdat ik in een onderzoek mee doe aan het onderzoek naar effectiviteit van twee CI ‘s, ten opzichte van één.

Dat onderzoek is voor mij afgerond, en nu val ik weer met de neus in de boter.

Ik krijg een nieuwe spraakprocessor:

ci

 

Eigenlijk zou ik deze pas januari 2015 krijgen, ter vervanging van mijn oude, maar ik mag weer mee doen met een onderzoek. Dus krijg ik hem nu al.

Naast de draadloze verbinding (fijn voor mobieltjes en MP3’s), krijgt mijn versie een Google Translate module. Spraakherkenningssoftware samen met spraaktechnologie, zullen er voor zorgen dat alles direct realtime vertaald wordt.

Er zal een kleine vertraging in zitten. Dat betekent dat spraakafzien (liplezen) juist lastiger wordt. Maar daar was ik toch al niet goed in, zeker niet in het buitenlands, en natuurlijk helemaal niet in een taal die ik toch niet ken.

Voorlopig alleen Engels.

Jammer, want ik versta al Engels. Maar als het onderzoek goed verloopt, krijg ik meerdere modules, en kan ik dus straks met iemand praten die Spaans spreekt, of zelfs Chinees.

Ik ben dus vandaag in het ziekenhuis om de boel aan te sluiten en de eerste standaardtests te doen. En dan direct uitproberen.

Er is me verzekerd dat er met een nieuwe versie van Google Translate gewerkt wordt. Eentje die nog niet uit is. Ik hoop dat die een stuk beter is dan de huidige, want anders voorspel ik een spoedig einde van de test.

 

Ik maak theater, mét schrijftolk, én gebarentolk, én ringleiding. Gewoon in het Nederlands. Dus voor iedereen te volgen.

10 mei speel ik in Alkmaar.

Bestel je kaartje.

 

 

 

One thought on “en wéér val ik met mijn neus in de boter: nieuwe CI’s”

  1. Proefkonijn, gefeliciteerd! Nu maar hopen dat het allemaal goed gaat werken……
    En wat die 10e mei in Alkmaar betreft: stuur mij eens een mailtje met een foldertekst met plaatje of zo) die ik kan rondsturen en/of op Facebook zetten.
    Succes met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.