doe het wel, én niet alleen

Ontdekking:

Als ik van alles op een rij aan het zetten ben voor mezelf. Met mijn hoofd, met mijn hart. Dan wil ik daar even niemand bij hebben. Geen advies van buitenaf. Het is al moeilijk genoeg om mijn eigen stem te horen. Mijn stem die me zegt wat bij me hoort. Kiezen voor mezelf. Geen inmenging op zo’n moment. Geen goedbedoelde adviezen.

Dus deel ik niet. Ik houd het bij mezelf. En dat is goed, want zo kom ik mezelf op het spoor.

Maar dan. Dan ga ik conlusies verbinden aan wat ik ontdekt heb. Knopen doorhakken. Want ik moet durven, stappen zettten.    

En dat is waar ik tot nu toe de mist in ging. Want dat deed ik ook alleen, terwijl ik daar juist anderen wél bij kan gebruiken. Mijn gevoel is van mij, maar als ik dat duidelijk heb, weet wat goed voelt en wat niet, weet wat bij me past en wat niet, dan kan ik juist wel anderen betrekken bij het hoe-nu-verder. Dat is het moment om weer naar buiten te treden.

Dat heb ik tijdens het gesprek met mijn manager ontdekt. Ze dacht met me mee. Mijn gevoel was helder. Mooi om te ontdekken dat dat ook geen punt van discussie was. Hoe we dat inkleden, daar had ze wel ideeën bij. Verrassing. Ik dacht dat ik mijn stappen zou moeten verdedigen bij haar. Dat hoefde niet. Samen kijken naar wat de beste oplossing is.

Mooie ontdekking vind ik: die knip tussen: voor mezelf uitmaken hoe het zit, en met anderen praten over wat dat dan betekent.

5 thoughts on “doe het wel, én niet alleen”

  1. Fijne ontdekking en mooi helder verwoord, me-time and me an you time…. Kom ik ook veel achter, dat ik, in mijn geval, nog veel tunnelvisie heb en mensen echt meedenkend tot wonderbaarlijk fijne ondersteuning en ideeen komen.

  2. Hier levert jezelf kwetsbaar opstellen juist dat op wat je niet verwacht had.
    Je doet dus wat je ons als groepje bij het GGMD hebt geleerd. (-:
    Als je ziet wat het je kan opleveren dan ga je het steeds maar weer doen en
    met vertrouwen dat je begrepen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.