Dansklooster

Een stukje paradijs op aarde.

En ik mocht er zo maar in. (En jij ook als je wil ..lees verder!)

Dat kwam zo…    

Ik zit te veel in mijn  hoofd. Ik wilde iets met mijn lijf doen. Los komen, bewegen, dansen, het leven vieren.

Ik zag beelden van www.dansklooster.nl Zo’n weekend wilde ik wel.

Maar ja, met mij CI’s is muziek niet meer zo mooi, en soms zelfs pijnlijk. Dus zocht ik contact. “Kunnen jullie zoiets ook met alleen maar ritme?”

Want alle muziek waar alleen ritme, of hoofdzakelijk ritme in zit is nog heel goed te beleven voor mij.

“Kom een keer langs om dat te bespreken!”

Vandaag dus. Het begin van de lente gevierd op een prachtige plek! Alleen daar zijn is al een weldaad. Ik heb vandaag genoten! Thuis komen in mezelf.

we DOEN zo veel dat we te weinig ZIJN

Vandaag dus even kunnen zijn. In deze kloostertuin bijvoorbeeld

En vanuit deze tuin loop je zo de duinen in!

Gesproken met twee fantastische mensen, die op die hele mooie plek hele mooie dingen doen. School voor vrede. Projecten waarin jongeren de verbinding zoeken. Verschillende culturen, verschillende geloven.

Ik heb ook nog een dienst meegemaakt van het klooster (want dat functioneert nog als klooster!), en ik kreeg een maaltijd aangeboden. Wat een geweldige ontvangst.

En dat weekend met alleen ritme komt er. Met een live percussie groep. Vandaag, begin van de lente in gang gezet, en het weekend is bij het begin van de herfst. Het weekend van 21,22 en 23 september!

Een weekend waarin ik fantastische mensen ga ontmoeten. Ik hoop ook jou!

Een weekend met aandacht voor je lijf, ritme, dans, natuur en stilte.  Een weekend om het leven zelf te vieren, het jachtige bestaan af te schudden. Speciaal geschikt voor slechthorenden, CI dragers, maar natuurlijk ook welkom voor mensen met hele goede oren.

Dansklooster  probeert de kosten laag te houden (erg belangrijk voor mij ook, want ik moet stevig gaan sparen. Ze mikken op €175,- voor het hele weekend, all-in==> Laatste nieuws: Wordt €200,-!)

Meer info op de site van het dansklooster.

Dit weekend is mogelijk als er genoeg inschrijvingen zijn. Dus zegt het voort!

Als je er bij wil zijn kun je alvast mij mailen: jacobjanvoerman@gmail.com

Michael en Mathilda, bedankt voor jullie hartelijke ontvangst. Ik heb nog nooit zo mooi het begin van de lente gevierd!

10 thoughts on “Dansklooster”

 1. ooh dit zou ik GRAAG willen. Alleen moet ik hier even goed over na gaan denken. Ten eerste, t bedrag. Ten tweede verjaardag van mijn dochter op 20 september. Daarvan weet ik nog niet of ze dan thuis is of niet, want ze gaat in Groningen studeren… Je leest van me!

  1. bedrag had ik al aan gedacht. voor mij is het ook pittig. ik ga oud papier lopen om het te betalen. Misschien eens kijken of we een sponsor actie voor jou kunnen opzetten? verjaardag dochter gaat natuurlijk voor als dat in dat weekend moet. ik zou het wel leuk vinden je daar te zien

   1. het is geen onoverkomelijk bedrag, maar ook niet een twee drie op te hoesten. Oud papier lopen zal hier niet lukken, wordt in de hele wijk al voor de school opgehaald. Maar ik ga eens kijken wat ik aan extraatjes in een pot kan doen. Bijv alle kleingeld van 50, 20 en 10 ct dat ik in mijn portomonee vind in een potje doen. Dochter zal denk ik wel begrip hebben, maar vorig jaar zat ze in USA… dus even goed nadenken wat we gaan doen. Zou het ook heel leuk vinden je daar te zien. Zou me goed doen, iedereen die mee zou doen denk ik. Leren van elkaar, openstellen, en tegelijkertijd ruimte voor reflectie…. Hoe groot is de groep maximaal?

   2. Nog niet met dochter overlegd maar wel al de eerste 50 euro binnen. DWZ, verlaat verjaardagskado van schoonouders gaan nu in een “geheim” potje…

 2. Dit klinkt als iets dat precies is wat jij zoekt en voor ogen had (ik denk aan een gesprek online van een tijd geleden over bewegen en zo?). Wat gaaf! Dat moet gewoon lukken toch? Hoeveel mensen heb je nodig (zoals Ewa al vroeg)? Ik zag dat er op Twitter heel veel mensen zitten die de tag #slechthorend gebruiken dus die heb ik net ook even gebruikt.
  Zijn er ook medebloggers die je kunt benaderen misschien? En medetwitteraars? Want ik denk zo dat er heel veel mensen zijn die hier iets aan kunnen hebben. Het is wel een heel bedrag, maar het is niet ‘duur’ voor wat je krijgt he?
  Dit is gaaf! Ik ga nog even verder nadenken hoe je dit verder kunt verspreiden. Eens even denken in ‘communities’….

 3. O wat heerlijk die mooie plek, de ontvangst en het plan en de uitwerking ervan. Ik ken de plek (de link deed het net niet vanuit je blog). Ik zou er heel graag bij willen zijn – vanuit mijn enorme affiiteit met dans, en verlangen om vanuit nieuwe mij te dansen… de burnout achter me te laten, klinkt als een erg mooie timing.

  ook voor mij is het bedrag een fikse drempel, maar die lijken te bestaan als uitdaging om manieren te vinden om ze te slechten.

  Dus ik ben het met Elja eens…misschien kunnne we een buddy sponsoring actie opzetten… voor mensen die het wat breder hebben: sponsor een danser oid. –
  Ik heb wel contacten in de danswereld waar dat misschien ook kan ‘aanslaan’

  en ook in samenwerking met het klooster misschien dat daar iets in de gang mag hangen doorverwijzend naar….

  .. leuk om over na te denken…. Heerlijk vooruitzicht, en nogmaals wat fijn dat je daar zo met open armen ontvangen bent!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.