antwoorden

Lieve Jacob Jan,

 

Wat losse dingen over je blog van gisteren:

 

Weet je nog dat je ooit schreef over doorgaan en niet stoppen? Dit is zo’n moment.

 

Ga niet in een romantische bui je baan opzeggen. Je bent kostwinner. Lees dit terug als je neigingen krijgt.

 

Blijf werken aan je droom. Dan maar een tandje harder, en wat minder TV kijken.  Maak de uren, wordt beter.

 

Durf hulp te vragen.  En maak gebruik van de hulp die je nu al krijgt. Maak een lijst met vragen en stel die dan. Je weet wel aan wie.

 

En inderdaad: dit is leren staan. Je bent geen Walter Mitty. Een droom waar maken is iets anders dan een droom dromen.

 

Dat is wat ze bedoelen met “uit je comfortzone gaan”. Je gaat nu dingen doen die je doodeng vindt. Tip: geniet er ook een beetje van. Er zijn mensen die veel geld betalen voor zo’n kick.

 

De kern van wat jij zo eng vindt is:

Durf te vragen om de opdracht. Zelfs verkopers zijn daar bang voor, dus niet gek dat je daar tegen aan hikt. Dit geldt zowel voor baan als voor blog. Die opdracht in je baan die jij niet wil, is jobhunting. En dat is niet alleen omdat je niet kunt bellen. Ook daar durf je niet te vragen. Dus ga lekker aan de slag en ga het leren.

 

P.S.

Je was boos op je werkgever.  Je kreeg te horen dat je op inhoud fantastisch was, maar jammer genoeg commercieel niet handig. Je bent boos dat de opdrachten die nu voor je binnen gehaald gaan worden niet gericht zijn op die inhoud. Je bent boos omdat jouw talent niet goed benut wordt. Als jij anders wil, zul je toch zelf die commercie in de vingers moeten krijgen. Je kunt je talenten niet eens binnen je eigen organisatie verkopen. Stop met zeuren en doe daar wat aan.

 

 

3 thoughts on “antwoorden”

 1. goeie tips. ben het met je eens.

  angst is de grootste bepaler en inderdaad, als je die tart dan kom je echt verder. de grootste angst is wellicht “verdien je weinig mee”. of “zullen ze het wel mooi vinden?”

  en nooit opgeven. de meesten geven op. de sukkels.

 2. Ik heb vermoedelijk één of meer posts gemist want ik vermoed dat je een belangrijke beslissing gemaakt hebt, of aan het maken bent aangaande professioneel bloggen of zo.
  Meestal ben ik niet zo ‘achterlijk’ maar nu heb ik ik niet alle info om iets anders over je blog te kunnen zeggen dan: ik zie tips van JJ aan zichzelf die er zeer nuttig uitzien op het eerste gezicht maar kan de klepel niet vinden. (Die vermoedelijk dreigend achter mijn hoofd wiebelt).
  en dat zijn dan weer heel veel vermoedens in een kortereactie, lees ik terug..

  ik ga het straks nog een keer proberen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.