#waanzinnigeplannen in de praktijk

Ik sta er in, met mijn droom om theater te maken.

In het boek van @marcelvandriel:  Waanzinnige plannen

Apetrots natuurlijk.

Ik ga een review schrijven, maar dan wel in delen. Want ik ga mijn werkelijkheid naast zijn boek leggen. En ik ben nog maar net begonnen.

Maar een goed begin is het halve werk. Ik heb de belangrijkste stap genomen: gewoon beginnen!

Marcel noemt 5 redenen om niet te beginnen.

Allemaal waren ze van toepassing. Allemaal angsten.

En ook de 25 redenen om niet te starten zijn herkenbaar.

Mooi, dat eerste hoofdstuk klopt dus al. Het helpt je om te laten zien dat die angsten demonen zijn die je kunt verjagen.  (Ze komen de hoek nog wel eens om,  en dan heb ik een beroerde dag of week, maar ze krijgen me nooit meer klein)

Dus met hoofdstuk 1 ben ik klaar.

Maar niet helemaal. Marcel nodigt me uit om de antwoorden op zijn vragen uit te schrijven, voordat ik verder lees. En als ik te snel de bladzijde om wil slaan, roept hij me op het matje, en nog een keer. Ik moet echt eerst de opdrachten maken.

Terug dus.

Morgen zal ik de antwoorden hier noteren. Dan wordt dit blog mijn werkboek.

Is het al een beetje, maar ik ben er een van chaos, en ik heb nu al door dat het boek van Marcel me geweldig kan helpen om orde aan te brengen. Want ik heb stiekem toch een beetje verder gelezen. En daar zegt hij dat enthousiasme alleen niet genoeg is. Ik geloof hem op zijn woord. Nee, niet op zijn woord. Ik geloof hem omdat hij cases studies heeft opgenomen. Omdat hij ook praat over de mislukte plannen van zichzelf.  En ik geloof iemand pas, als die ook laat zien dat ie kan mislukken.

 

 

2 thoughts on “#waanzinnigeplannen in de praktijk”

  1. Live, travel, adventure, bless and do’t be sorry.

    There’s nowhere to go but everywhere, so i just keep rolling under the stars.

    By Jack Kerouac.

    Grootse plannen komen niet tot stand zonder obstakels maar je kunt nooit spijt hebben, zelfs als ze mislukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.