Tevreden zijn is een slechte muze

Tevreden zijn, en moe.

Voldaan.

Dat is zo’n beetje de slechtste combinatie voor inspiratie.

Zelfs al kan ik helemaal niet voldaan zijn, want er is nog zo veel nog maar halfvol gedaan, of zelfs helemaal niet. Daar kan ik erg onrustig van zijn, net als Elja.

Maar nu dus even niet. Kennelijk heeft het af of niet af zijn van taken niet de doorslaggevende invloed op mijn gemoed.

Wat helpt is dat ik een topdag had met mijn gezin.

Een dagje windsurfen, nog als verjaardagscadeautje (in januari jarig, niet echt een windsurfmaand).

Ik had het al meer dan 20 jaar niet meer gedaan. Ik kan het niet eens zo heel goed, (vroeger ook al niet hoor). En toch gingen sommige stukje best goed. Nee, niet de foto! Daar sta ik in de klassieke kont-achteruit-beginners houding. Maar verderop, buiten bereik van de camera daar had je me moeten zien. Nou ja, in ieder geval voelde het zo, en dat is waar het om gaat. Toch?

En wat nog mooier was dan mijn eigen ervaring: de meiden hebben het geprobeerd, en het lukt ze. Ze vonden het zelfs gaaf! Knap voor een eerste keer. De oudste is er zo eentje die alle sporten aantrekt als een maatpak. Maar de jongste twee niet. En ook die gingen als een speer.

Ze willen nog een keer.

En dat is mooi want mijn oudste zoon zit nog in Spanje, Spaans te leren. En die moet de volgende keer ook mee.

Oh, en dat het vandaag een beetje koud en nat was?  Niets van gemerkt, toen ik op de plank stond.

Ja, kijken naar mijn dochters, toen was het even fris. Maar dat was het waard.

DSCN3670

 

Voldaan dus.

Rusten nu.

Nog genoeg tijd om me zorgen te maken over al die dingen die ik nog moet regelen. Komt allemaal goed, weet ik nu.

4 thoughts on “Tevreden zijn is een slechte muze”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.