rechtsdraaiend. yoghurt? Nee, hersenen.

Beetje zitten struinen vandaag.

Op sites over ADD.

Herkenning. 

Naast herkenning ook wrevel. Als gesproken wordt over behandelen. Hoezo behandelen? Niks mis mee met de manier waarop mijn hersenen werken.

Van alles mis met de schotten, de hekken, de systemen, die maar een weg mogelijk maken. Een weg die ik niet meer wil gaan.  Systemen die ik niet meer wil volgen. Ik trek vanaf nu mijn pad, en elk hek dat ik tegen kom heeft pech gehad.

Mijn dochter deed vandaag ook een online test.
“Dat wordt zoeken naar een naald in een hooiberg straks, als ik met deze hersens geld wil verdienen”, zei ze.
Ze heeft voor een deel gelijk. Maar de tijden veranderen. Ik hoop dat ze een beetje opschieten, die tijden.

Gelukkig zie ik steeds vaker tweets van mensen die het door hebben. Dit is er zo een.

Ik hoop dat het niet bij een paar blijft. Ik hoop dat het voor mijn dochter straks iets makkelijker is om haar talenten in te zetten.

En niet alleen voor mijn dochter. We gooien nu zo veel talent weg.

(Nee, dit is niet echt een valantijnsblog. Valentijn zit niet in mijn systeem. )

4 thoughts on “rechtsdraaiend. yoghurt? Nee, hersenen.”

  1. Fijn – geen echt Valantijsnblog – en de rest ook
    fijn

    ik heb goeie hoop voor onze offspring, als ik zie hoe iemand die ik bedoel soms niet eens de hekken als zodanig herkent en daarom hordes neemt zonder te weten dat ze dat zijn… de ruimtes tussen de hojes zijn groter dan we denken vermoed ik weer eens en hekken en deuren die op slot lijke te zitten gaan soms naar de verkeerde = goeie kant open ipv op slotter

    niet idereen zal tussen wal en schip vallen of dat als nadelig gaan ervaren – oorspronkelijke denkers kunnen het met in den beginne onze steun, erg ver schoppen en slaan en hopelijk ook de rest

  2. Mooi weer Jacob Jan! Ik denk dat het helemaal goed gaat komen met je dochter. Gelukkig kun je in onze tijd veel vaker het heft in handen nemen en hoef je niet meer altijd voor een baas te werken, en in een functieprofiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.