onderonsje

Dit blog is een reactie op: Bilateraaltje van Ruud Ketelaar.

 

To: Ruud@DeKetelaartjes.com
From: jacobjanvoerman@gmail.com
onderwerp: wat nu weer?
datum: 13-10-2012  9.00

 
 
Even naar je thuisadres. Ik neem aan dat het voor jou niet leuk is als dit op de verkeerde plek op duikt. Voor mij maakt dat inmiddels niet meer uit.
Je doet het weer he? Vrijdagmiddag nog snel even iets op iemand anders bord schuiven. Zodat als het spannennd wordt, jij kunt zeggen dat je in week 41 al actie hebt ondernomen. Compleet in de geheimtaal die je nodig hebt voor het cover-your-ass dossier.

Prima, je doet maar. Als ik maar betaald wordt. Ik snap dat ik weer de olifant in jouw porceleinkast moet spelen. Waar moet ik je nu weer uit redden?

Leuk die toevoeging “smetteloos track record”. Zeker gezien het de vorige keer mijn kop was die moest rollen. Altijd weer verrassend hoe geschiedenis herschreven wordt.

Uiteindelijk is het voor mij een blessing in disguise geweest. Wat heerlijk dat ik nu de tent uit ben. Ik heb inmiddels ook zo veel opdrachten dat ik ook niet meer van jullie club afhankelijk ben. Misschien is dat laatste juist de reden dat je mijn hulp in roept. Zoals gezegd. Dat gaat kosten. Geld speelt geen rol weet ik uit ervaring. Liever een politiek correcte oplossing dan een goedkope. Liever reputaties sparen dan geld. En dat kleine beetje effectiviteit dat jij er uit wil slepen door mij er bij te halen mag dus iets kosten. Ik neem aan dat jij daar een plek voor kunt vinden in je begroting.

Ter zake.

Voordat ik begin even wat dingen duidelijk maken.

Lees ik het goed dat al mijn voorstellen die de vorige keer gesneuveld zijn alsnog ingevoerd gaan worden?  Als dat zo is ben ik je man.

Maar het directeurenoverleg doet mij het ergste vrezen.

Die bezuinigingsoperatie is natuurlijk gewoon snijden op de werkvloer.  En jullie willen een hoop toeters en bellen die moeten verbloemen hoe daarmee de service achteruit gaat.

En jij verwacht dat de markt daar pas in 2016 achter gaat komen? Jaja ik weet dat jij veel vertrouwen hebt in die apps en andere social media tools die we ontwikkeld hebben. Je kunt daar een paar mensen heel lang mee voor de gek houden en een grote groep een tijdje. Maar niet de hele markt tot 2016. Ik bedoel: hoeveel stories kun je tellen, totdat het echte verhaal naar buiten komt?

Ik vermoed dat je op de pensioenering van Miedema en de Bruin mikt. Wat weet jij over de opvolging? Laat even weten hoe groot de kans is dat de juiste mensen aan het roer komen. Wie weet is het interessant om een schaduw-lijn op te zetten als het ons lukt die tijd te overbruggen.

Oja. Leuk bedacht die titel.  SRO. Voor mij om mee te zwaaien neem ik aan. Die paar mensen die daar niet in trappen zijn verstandig, daar kan ik wel mee werken. Dat moet lukken.

Geef nog even door hoe groot de kans is dat ik deze hele klus weer voor niks ga zitten doen. Geld is leuk, maar ik wil graag ook iets doen dat ergens toe dient.

 
P.S.

Jij checkt mij rapportages wel op het juiste managementbabbelgehalte toch?
Daar ben je goed in.
Een opmerking maar: Kritische succesfactoren moeten natuurlijk kritieke succesfactoren zijn.

 

 

 

6 thoughts on “onderonsje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.