iedere dag bloggen: Manna uit de hemel

 De HEER zei tegen Mozes: ‘Ik zal voor jullie brood uit de hemel laten regenen. De mensen moeten er dan elke dag op uit gaan om net zo veel te verzamelen als ze voor die dag nodig hebben. Daarmee stel ik hen op de proef: ik wil zien of ze zich aan mijn voorschriften houden

Exodus 16

Iedere dag bloggen. Een afspraak met mezelf.

Zelfopgelegde voorschriften. Ik ontdekte iets bijzonders (gisteren tijdens #blogpraat)

Voor mij betekent iedere dag bloggen…

 • Durf er op te vertrouwen dat er elke dag opnieuw inspiratie is.
 • Maak geen plannen, schrijf niet vooruit, laat het elke dag opnieuw geboren worden.
 • Sta stil bij wat er werkelijk is, durf in je hart te kijken. Wat dient zich aan?

Dat is de échte afspraak. Niet dat het elke dag moet. Wel dat het altijd weer vers is. Vertrouwen op de manna uit de hemel.

4 thoughts on “iedere dag bloggen: Manna uit de hemel”

 1. Hmmm, knap als je elke dag blogt en toch geen druk voelt. Ik kan het niet, beter: ik wil het niet. Ik wil zitten en schrijven als ik de drang heb om te zitten en te schrijven. Niet omdat ik moet vertrouwen dat er inspiratie is of komt. Niet omdat ik een afspraak heb, ook al is die met mijzelf. Ik gun mij er de tijd niet voor. Want ideeën heb ik te over, desnoods 5 per dag.
  Sterk als je het zo kunt indelen dat je wel elke dag kunt bloggen! En dat je elke dag WILT bloggen. Dat vraagt toch een vorm van discipline. Die ik niet heb.

  1. Ik heb vanaf het begin af aan juist aangegeven dat ik de vrijheid wil nemen om niet elke dag te bloggen:

   daarom ook:
   Dat is de échte afspraak. Niet dat het elke dag moet. Wel dat het altijd weer vers is.

   Als ik de tijd vind: zitten en laten komen. Hoeft niet elke dag. Ik wil ook de vrijheid hebben om hele dagen de laptop dicht te houden.

   die afspraak heb trouwens pas gevonden na anderhalve maand elke dag bloggen.

 2. Mooi dit! Ik heb er gisteren een heel artikel over geschreven (nog niet gepubliceerd). Het heeft een beetje een boze toonzetting dus ik twijfelde. Misschien nog even doorheen kijken voor ik op publish klik. Ging over dat iedere dag bloggen, en dat het een afspraak is met mezelf, niet met/voor anderen.
  Grappig hoe we hetzelfde proces doormaken? Hoe zit dat toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.