hoe jij jouw wereld kan veranderden

Stop met lezen.

Sluit je browser, en ga iets anders doen.

Het zou mooi zijn als je dat meteen gedaan had, maar ja. Je bent dit nog aan het lezen, dus zo alert ben je niet.

Of wil je niet slaafs doen wat ik zeg? In dat geval: hoe weet je dat het geen truuk is om je aandacht juist vast te houden?

Zo, nu heb ik je klem. Want wat je nu ook kiest, het lijkt alsof ik die keuze heb beïnvloed. En ook al zeg je tegen jezelf van niet, het blijft toch hangen, dat gevoel. Net als de geur van hondepoep, nadat je zeker weet dat alles al lang schoon is.

Je bent er nog. Je kunt nog steeds stoppen hoor. Ja ik weet het. We zijn bijna klaar. Je kun nu net zo goed nog even blijven hangen. Wie weet heb ik een mooie uitsmijter, en is je tijd niet helemaal voor niets geweest.

Als je hier nog bent, kunnen er twee dingen aan de hand zijn:

1. Je vertrouwt mij. Je vind dat ik goede stukken schrijf en bent benieuwd waar dit heen gaat.

Bedankt. Ik zal je vertrouwen niet beschamen. Maar deze boodschap is niet voor jou. (tenzij je ook iets hebt van nummer twee. Lees dan ook daar nog even) Ik zal zo’n truuk als dit niet te vaak doen. Dat beloof ik.

2. Je bent hier nog omdat jij er zo een bent die zich laat vangen door webteksten.

En dit hier is niet eens zo’n hele goede. Dus kun je nagaan.

Weet je dan niet dat die teksten psychologisch in elkaar zijn geknusteld om je ongemerkt mee te nemen? Met op de juiste momenten een Wow!, een Hee!, of een Goh?

Allemaal willen ze iets van jou. Hoe kun jij nou tot jezelf komen als je je dagelijks mee laat voeren door alles waar jij op klikt?

En nog steeds lees je verder. Wacht je op een mooi advies? een one-liner van onder de 140 tekens, zodat ie retweetbaar is?

Nou, als jij het niet doet dan d

7 thoughts on “hoe jij jouw wereld kan veranderden”

  1. Hoe zou ik ooit kunnen stoppen met lezen wanneer ik op jouw blog terechtgekomen ben? En nee, je hebt mijn vertrouwen niet beschaamd. Ik ga aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.